PILETINA SA ŠUNKOM I SIROM: Donosimo recept za domaću verziju omiljenog jela iz studentskih dana

Poslužite je uz rižu ili krumpir!

Sastojci:

10 dag sira (najbolje podravac ili gouda)
10 dag pršuta
25 dag šampinjona
1 rajčica
1 žličica senfa
4 dl vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog vina
sol
papar

Priprema:

Piletinu malo natucite, lagano posolite pa na nju stavite jednu krišku sira i list pršuta. Preklopite i prikvačite čačkalicama. (Umjesto pršuta možete staviti i šunku u ovitku ili domaću dimljenu.)



Pileći punjeni file zatim pecite na ulju na laganoj vatri po pet minuta sa svake strane da se zapeče. Izvadite piletinu i stavite je u posudu da bude na toplom. U posudu u kojoj ste ispekli meso dodajte nasjeckanu rajčicu i šampinjone pa dinstajte 10 do 15 minuta.

Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, papar i malo prokuhajte. Zatim vratite piletinu i prokuhajte još 10 do 15 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI