PORIN SE NAKON 16 GODINA VRAĆA U SLAVONIJU: Tko će imati najviše razloga za osmijeh i sreću u Osijeku

Foto: Davor Javorcic

Dodjela prestižne diskografske nagrade Porin 28. po redu dodjelit će se večeras u Osijeku, prvi put nakon 16. godina.

Bilo je čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač.

Slavlje i glazbene manifestacije će trajati cijeli tjedan. Naime, u Osijeku će se tada održati ‘Tjedan Porina’, kako ga je Drezga nazvao. To znači da će od ponedjeljka do petka diljem grada biti održane brojne manifestacije, zabave, koncerti i predstavljanje knjiga.

Tko će imati najviše razloga za zadovoljstvo vidjet ćemo nakon večerašnje dodjele koja će se održati u dvorani Gradski vrt.

 Prema glasovima struke, najviše nominacija (osam), osvojio je Damir Urban s četvorkom. Gibonni i Matija Cvek imaju četiri nominacije, a 2 Cellos, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak tri nominacije.

Album “Lipanj, srpanj, kolovoz” Urbana&4 nominiran je u kategoriji Album godine te u kategoriji Najbolji album rock glazbe za koji produkciju potpisuju Damir Urban, Goran Martinac, Matej Zec, Nikša Bratoš i Sandi Bratonja. Album je nominiran i u kategoriji Najbolje snimke albuma, a ton majstori su Damir Urban, Goran Martinac i Sandi Bratonja. Pjesma “Sama” nominirana je u kategoriji Pjesme godine, Najbolje izvedbe grupe s vokalom te u kategoriji Najboljeg video broja čiju režiju potpisuje Milica Czerny Urban. Damir Urban ostvario je i nominacije u kategorijama Najbolja muška vokalna izvedba s pjesmom “Susjed” te u kategoriji Najbolji aranžman za skladbu “Biram ptice” koju aranžerski potpisuje s Antom Gelom.

Zlatan Stipišić Gibonni nominiran je u četiri kategorije. S pjesmom “Lažu fotografije” nominiran je u kategoriji Pjesme godine i Najbolji aranžman kojeg potpisuje s Nikšom Bratošom. S pjesmom “Ko si, da si” nominiran je u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe, a spot za pjesmu “Lažu fotografije” autora Filipa Filkovića Philatza nominiran je u kategoriji Najboljeg video broja. Album “U po’ ure (extended edition) je zaradio nominaciju u kategoriji Najbolja snimka albuma, a ton majstori su Nikša Bratoš i Domagoj Perišić.

Matija Cvek također ima četiri nominacije i to u kategorijama Pjesme godine s pjesmom “Ptice” s kojom konkurira i u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe. Album “Izbirljivo i slučajno” nominiran je u kategoriji Najboljeg pop albuma, a produkciju potpisuje Alan Dović. Matija je s Markom Kutlićem zaradio i nominaciju u kategoriji Najbolje vokalne suradnje u pjesmi “Zaplesala je s ljetom”.

2 Cellos je s albumom “Dedicated” nominiran u kategorijama Albuma godine te Najboljeg instrumentalnog albuma (izvan klasične i jazz glazbe), a produkciju albuma osim Stjepana Hausera i Luke Šulića potpisuje Filip Vidović. Skladba “Demons” je nominirana u kategoriji Najbolje insturmentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe).

Šimun Matišić i Zvonimir Šestak imaju tri nominacije i to u kategorijama Najboljeg albuma, skladbe i izvedbe jazz glazbe. Šimun Matišić konkurira s albumom “Tribute to B.P.” kojeg produkcijski potpisuje s Goranom Martincem, s autorskom skladbom “In Grožnjan, After All These Years” te izvedbom skladbe Boška Petrovića “With Pain I Was Born”. Zvonimir Šestak i njegov Groove Assembly konkuriraju s albumom “In The Pocket”, autorskom skladbom “Mamafrykah” te skladbom “Chiquinita” u kategoriji Najbolje izvedbe jazz glazbe.

U kategoriji Album godine nominirani su:
2Cellos s albumom “Dedicated”, Mayales s albumom “Domovina”, Matija Dedić s albumom “Ladies”, Bad Daughter s albumom “Let Me Panic” i Urban&4 s albumom “Lipanj, srpanj, kolovoz”.

Za Pjesmu godine nominirani su:
“Jel’ ti reka ‘ko” Petra Graše koju potpisuju Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, autorska pjesma Gibonnija “Lažu fotografije”, “Poljubi me za kraj” Silentea koju potpisuju braća Tibor i Sanin Karamehmedović, “Ptice” Matije Cveka koju autorski potpisuje s Alanom Dovićem te “Sama” Urban&4 koju potpisuje Damir Urban.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Eric, Filip Rudan i Nela.

Nominaciju za Najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojile su:
Bad Daughter za skladbu „Favourite Game“, Daria Hodnik za skladbu „Bolji dan“ i Vanna za skladbu „Pjesma o tebi“.

Nominaciju za Najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojili su:
Damir Urban za skladbu „Susjed“, Gibonni za skladbu “Ko si, da si” i Matija Cvek za skladbu „Ptice“.

Nominaciju za Najbolju vokalnu suradnju osvojili su:
Ana Opačak i Gabi Novak za skladbu “Pjesma”, Matija Cvek i Marko Kutlić za skladbu “Zaplesala je s ljetom” i Tonči & Madre Badessa s Petrom Grašom za skladbu “Inamorana”.

Nominirani u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom su:
Bang Bang sa skladbom “Do kosti”, Silente sa skladbom “Poljubi me za kraj” i Urban&4 sa skladbom “Sama”.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominirani su albumi:
„Idem jugu svom“ Harija Rončevića, zatim „Inamorana“ Tončija i Madre Badesse i album „Mali oblak ljubavi“ Željka Bebeka.

U kategoriji Najbolji album pop glazbe nominirani su albumi:
“Izbirljivo i slučajno” Matije Cveka, “San” Saše Lozara i “Što me čini sretnom” Tine Vukov.

U kategoriji Najbolji album rock glazbe nominirani su albumi:
“Domovina” grupe Mayales, zatim „Konstatacija jedne mačke“ Zdenke Kovačiček i album „Lipanj, srpanj, kolovoz“ Urbana&4.

U kategoriji Najbolji album alternativne glazbe nominirani su:
Maja Posavec s albumom “Bye Bye Saturn”, Ivanka & Mrle s albumom “Ja sam ona koja nisam” i Porto Morto s albumom “Portopop”.

U kategoriji Najbolji album hip hop glazbe nominirani su:
Krankšvester s albumom “Krankšvester V”, zatim Banana Zvuk s albumom “Roba” te Marin Ivanović Stole s albumom “Sve su to rime”.

U kategoriji Najboljeg albuma elektroničke glazbe nominirani su:
Koolade s albumom “April”, Pocket Palma s albumom “Atomi” i Toni Starešinić s albumom “Survival Kit”.

Nominaciju za Najbolji album jazz glazbe osvojili su:
Zvjezdan Ružić & Jazz orkestar HRT-a s albumom “Giant’s Freedom”, zatim Zvonimir Šestak Groove Assembly s albumom “In the Pocket” i Šimun Matišić Quintet s albumom “Tribute to B.P.”.

Za Najbolji album klasične glazbe nominirani su albumi:
“Koncerti za saksofon i gudače” Nikole Fabijanića i Acoustic Project Stringsa u produkciji Krešimira Petra Pustičkog, zatim album “Sanjarenje” Katarine Kutnar i Katarine Krpan u produkciji Krešimira Seletkovića te “The Wonderful Monster of Time” Zagrebačke filharmonije u produkciji Krešimira Seletkovića.

Nominaciju za Najbolji video broj osvojili su:
Roko Crnić za video broj “Čekam ih” (Porto Morto), Filip Filković Philatz za video broj “Lažu fotografije” (Gibonni) i Milica Czerny Urban za video broj “Sama” (Urban&4).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI