Ukoliko niste ljubitelj zaprške i teško probavljate takva jela, oduševit će vas povrtno varivo bez zaprške. Ovaj lagani ručak nudi obilje nutritivnih vrijednosti.
Sastojci:
1 mladi češnjak
3 mrkve
2 poriluka srednje veličine
1 šalica graška
4 krumpira
3 žlice maslinova ulja
1 čajna žličica kurkume u prahu
crni papar, himalajska sol
mlijeko od zobi
* šalica = 2,5 dl
Priprema:
Očišćeno i oprano povrće narežite – češnjak i poriluk na kolutiće, mrkvu i krumpir na kockice. Na maslinovu ulju pirjajte češnjak dok ne omekša. Dodajte mrkvu, poriluk, pirjajte nekoliko minuta i zalijte vodom. Dodajte krumpir. Kada zakuha, dodajte grašak.
Posolite i popaprite po želji. Kuhajte dok sve povrće ne bude mekano. Dodajte 3 dl zobenog mlijeka i kurkumu. Najbolje poslužiti uz kruh.