PREPOZNATA KVALITETA TURISTIČKE HRVATSKE: Hrvatska i otok Hvar na popisu najboljih destinacija po izboru čitatelja Condé Nast Travelera

Izvor: HTZ

Prepoznatljivost Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije potvrđuju i brojni
čitatelji popularnog magazina Condé Nast Traveler. Naime, oni su i ove godine, u sklopu Readers’ Choice Awards, podijelili svoja iskustva s putovanja vezana uz najbolje svjetske zemlje, gradove, otoke, hotele, odmarališta, lječilišta i dr.

Tako je Hrvatska na popisu najboljih 48 svjetskih zemalja zauzela odlično 14. mjesto, dok je otok Hvar uvršten među 10 najljepših europskih otoka.

“Uvrštenje Hrvatske na popis najboljih svjetskih destinacija potvrđuje kako prepoznatljivost naše zemlje u globalnim okvirima kontinuirano raste. Navedeno ujedno predstavlja i veliku vrijednost u daljnjem pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne i atraktivne cjelogodišnje destinacije. Iako je posezona u Hrvatskoj u punom jeku, već smo krenuli s određenim pripremama za 2023. jer u idućoj godini želimo zadržati pozitivne trendove i poziciju Hrvatske kao jedne od najboljih destinacija Mediterana”, rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Izvor: HTZ

Dodao je kako se putem promocije na društvenim mrežama primarno obraćamo potrošačima mlađe životne dobi, koje privlače atraktivni i dinamični sadržaji. Upravo je u tom kontekstu Hrvatska turistička zajednica organizirala studijsko putovanje u kojem
sudjeluju britanske influencerice i blogerice Jordan Brown, Kristabel Plummer, Ruby Peng, Elisha Brock, čiji su profili specijalizirani za putovanja, modu, lifestyle i odmor.

One će sve do 13. listopada obilaziti atraktivne destinacije kontinentalne Hrvatske, odnosno posjetit će i upoznati ponudu Zagreba, Plitvičkih jezera, Rastoka, ali i Hrvatskog zagorja u kojem će razgledati dvorac Veliki Tabor, kao i toplice Terme Tuhelj, dok će od aktivnosti doživjeti vožnju na quadovima, let balonima, obilazak špilje i dr.“Hrvatska kao turistička destinacija doista posjeduje vrlo raznoliku i bogatu ponudu. Već nas se sada dojmio boravak u vašoj zemlji, a vjerujemo kako ćemo još puno toga novog doživjeti i vidjeti te na koncu podijeliti s našim fanovima”, poručile su sudionice ovog studijskog putovanja u čijoj realizaciji sudjeluju i TZ grada Zagreba, TZ Slunja te turističke zajednice Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije, kao i NP Plitvička jezera.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI