RECEPT ZA SAVRŠENU JANJETINU IZ PEĆNICE: Poznati hrvatski kuhar otkriva glavne tajne i trikove!

Foto: Sašina kuhinja

Poznati kuhar Saša Vukić na svom je YouTube kanalu ‘Sašina kuhinja’ objavio odličan recept za janjetinu iz pećnice!

Sastojci:
2 kg janjetine
20g soli
papar
4 manja češnja češnjaka
crveni luk
grančica ružmarina
list lovora
pola dcl ulja
4 dcl svijetlog piva (ili vode)

Priprema:
Meso posolite s obje strane.
S gornje strane popaprite pa rasporedite češnjak, crveni luk, grančicu ružmarina, lovor i prelijte s malo ulja, a prema količini navedenoj u popisu sastojaka.
Poklopite pa ostavite pola sata da stoji na sobnoj temperaturi, za to vrijeme dobro ugrijte pećnicu na 220 C.
Stavite poklopljeno peći prvih pola sata.
Zatim meso okrenite pa zalijte s pivom (može i s vodom, ali pivo je zaista bolja opcija).
Vratite natrag u pećnicu drugi put na pola sata.
Izvadite meso van, ponovo okrenite pa vratite treći put natrag u pećnicu na pola sata. Ovaj put podlijevajte nekoliko puta.
Meso zalijte s pivom i pecite posljednji, četvrti put pola sata uz podlijevanje nekoliko puta (ovog puta pecite otklopljeno).
Za to vrijeme skuhajte krumpire 15 minuta i procijedite.
Meso izvadite van, a u sokove od pečenja umiješajte krumpire i stavite ih u pećnicu na istu temperaturu. Podlijte ih s malo vode (oko 1 dcl) i promiješajte. Pecite ih svega 10 minuta.
Dok čekate da se krumpiri zapeku, narežite meso.

 

Pogledajte video!



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI