ŠALŠA: Napravite savršenu ‘kraljicu umaka’, idealnu uz brojna druga jela

Foto: Depositphotos

Ljeti obavezno moramo iskoristiti fine domaće rajčice kako bi pripremili najfiniju šalšu koju možemo koristiti uz brojna druga jela.

Sastojci:

2 kg zrelih, mekših rajčica
2 luka
5 režnjeva češnjaka
peršin
1 dl maslinova ulja
sol
1 žličica šećera

Priprema:

Rajčice umočite u vruću vodu na desetak sekundi (pomaže kod odvajanja kože od mesa). Nakon što uklonite kožu, nasjeckajte ih na sitne komadiće.
U loncu pripremite maslinovo ulje te sitno nasjeckani luk i pustite da se dinsta. Minutu prije kraja dinstanja dodajte češnjak. Zatim dodajte rajčice i malo soli te pustite da se kuhaju bez poklopca. Kuhajte dva i pol sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Na kraju ubacite šećer (pazite da ne pretjerate!) i sitno nasjeckani peršin.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI