Savršena za proljetne dane!
Sastojci za prhko tijesto:
375 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
120 g naribanog maslaca
2 jaja
Sastojci za kremu:
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
300 g šećera
1200 g milerama
1 paket smrznutog šumskog voća
1 crveni preljev za torte
Priprema:
Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja. Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.
Nakon toga razvaljajte ga da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremate kremu.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate puding s malo mlijeka iz posude. Kada zakuha, umiješajte puding u mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.
Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram. Izlijte kremu u kalup s biskvitom.
Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).
Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća. Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga je još dobro ohladite u hladnjaku.