SAVRŠENA ZA PROLJETNE DANE! Mileram torta je slastica s kojom ćete zaboraviti na kalorije i probleme

Savršena za proljetne dane!

Sastojci za prhko tijesto:

375 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
120 g naribanog maslaca
2 jaja

Sastojci za kremu:

3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
300 g šećera
1200 g milerama
1 paket smrznutog šumskog voća
1 crveni preljev za torte



Priprema:

Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja. Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.

Nakon toga razvaljajte ga da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremate kremu.

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate puding s malo mlijeka iz posude. Kada zakuha, umiješajte puding u mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.

Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram. Izlijte kremu u kalup s biskvitom.
Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.

Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).

Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća. Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga je još dobro ohladite u hladnjaku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI