Zamirisat će cijela kuća!
Sastojci:
450 g brašna
20 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
1 žličica šećera
malo soli
kockica maslaca
1 žumanjak
Priprema:
Potopite kvasac u mlako mlijeko, dodajte šećer i ostavite da se rastopi. Pomiješajte brašno i sol te dodajte kvasac i zamijesite glatko tijesto. Ostavite da stoji oko 30 minuta.
Razvaljajte ga na stolu da bude tanko i premažite u tankom sloju topljenim maslacem. Izrežite ga na uske trake oko 1 cm po sredini i uvijte u roladu, počevši od kuta.
Pogaču stavite u podmazan lim, pokrijte je i ostavite da nabuja. Namažite je žumanjkom u koje ste dodali malo mlijeka i ulja. Po želji pospite sjemenkama, krupnom solju i kimom.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pokrijte je krpom da dodatno omekša.
Facebook Comments
Loading...