SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!

Sekeli gulaš idealan je izbor za hladne zimske dane. Ukusno jelo naših baka i danas mnogi rado pripremaju!

Sastojci:

600 g svinjskog mesa
150 g kiselog vrhnja
2 glavice crvenog luka
2 češnja češnjaka
400-500 g kiselog kupusa
4 žlice ulja
sol, papar
list lovora
žličica kima
žlica slatke mljevene paprike
žlica ljute mljevene paprike

Priprema:

U većem loncu na malo ulja izdinstajte luk, dodajte meso narezano na kockice i dinstajte desetak minuta. Kad se zaprži sa svih strana, dodajte češnjak i kratko prodinstajte. Dodajte mljevenu papriku i lovor, opran i ocijeđen kupus i nalijte vode toliko da prekrije meso. Začinite solju, paprom i kimom te kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso i kupus ne omekšaju, oko sat vremena. Potkraj dodajte brašno razmućeno u malo vode, promiješajte i ostavite da se krčka pet minuta. Poslužite s kiselim vrhnjem.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI