ŠKAMPI NA BUZARU: Lagana, niskokalorična delikatesa koja se vrlo jednostavno priprema

Foto: Depositphotos

Gotovo je nemoguće zamisliti ljeto bez ukusnih laganih jela kao što su škampi na buzaru. Ova lagana, niskokalorična delikatesa oduševljava okusom i mirisom, a mnogi se iznenade kad shvate koliko ih je jednostavno pripremiti. Donosimo recept s kojim ne možete pogriješiti, najvažnije je ne pretjerivati sa začinima!

Sastojci za 4 osobe:

1,5 kg škampa
2 rajčice
2 žlice peršina
200 ml bijelog vina
bijeli papar
150 ml maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
sol

Priprema:

Kožu rajčice zarežite u križ i kratko uronite u kipuću vodu, izvadite, ogulite i nasjeckajte na kockice, a češnjak nasjeckajte sitno. U lonac na toplo maslinovo ulje dodajte škampe i kratko ih popržite. Dodajte češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice. Dobro promiješajte i pustite da se sastojci prožmu. Podlijte bijelim vinom i poklopite. Na laganoj vatri ostavite 10-15 minuta. Po škampima pospite svježe sjeckani peršin i poslužite vruće.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI