SLOVENIJA ČEKA HRVATSKE GOSTE: Žele se vratiti brojkama iz 2019., a ponudama aktivnog turizma planiraju privući nove turiste

Foto: Rene Karaman

U organizaciji portala Relaxino u Zagrebu je održano već tradicionalno okupljanje slovenskih i hrvatskih poslovnih turističkih subjekata. Svoju ponudu predstavilo je više od 30 slovenskih destinacija, od hotela preko skijališta do raznih drugih atrakcija, a posebno se ovom prilikom predstavilo Udruženje Slovenskih Termi i destinacija Rogaška Slatina.

Zamjenica slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj Jožica Bračun Bokor pozdravila je okupljene sudionike i izjavila da se nada da će ovo otvaranje granica potaknuti hrvatske goste da se u velikom broju odluče posjetiti brojne slovenske destinacije.

Livija Kovač Kostantinovič iz Slovenske turističke organizacije naglasila je da je već prošla godina u odnosu na svima tešku pandemijsku 2020. godinu, donijela bolje rezultate, ali je u njoj broj dolazaka bio 30 posto manji u usporedbi s 2019.

U razdoblju od siječnja do ožujka ove godine razlika je manja i iznosi 20 posto što je razlog za optimizam i nadu da će ova godina biti bolja i da će se brojke vratiti na one iz zadnje predpandemijske godine, a kad se to postigne, sljedeći je cilj rasti i novim ponudama kojima je sada u fokusu aktivni turizam, privlačiti različite ciljane skupine gostiju iz Hrvatske.

Foto: Rene Karaman

Individualci željni adrenalina, obožavatelji odmora u prirodi, obitelji s djecom – samo su neke od ciljanih skupina gostiju kojima Slovenija kao zelena i održiva destinacija puno može ponuditi.“Hrvatski gosti se najčešće odlučuju za odmor u slovenskim planinskim destinacijama, u velikom broju posjećuju i Ljubljanu i Bled, a već godinama ulaze i u top 5 nacija koje u najvećem broju posjećuju slovenske terme”, rekao je Iztok Altbauer, direktor Udruženja Slovenskih Termi.

Naglasio je da su terme jednako popularno odredište tijekom zimskih mjeseci kada se može uživati u wellness oazama, ali i tijekom ljetnih mjeseci kada brojni posjetitelji uživaju u aqua parkovima i kupanju u vanjskim bazenima.

U top tri termalne destinacije koje u najvećem broju posjećuju Hrvati ulazi i Rogaška Slatina koja poznata po bogatstvu mineralnom vodom te širokoj ponudi zdravstvenih “tailor made” paketa, spada u sam vrh lječilišnog turizma u Sloveniji.

Gosti koji za destinaciju u kojoj će provesti svoj vikend ili duži odmor odaberu Rogašku Slatinu moći će, istaknuo je Marko Lenček, pomoćnik direktora Rogaška Medical Centra, uživati i u brojnim “outdoor aktivnostima”, od biciklizma preko pješačenja do jahanja.

Poseban doživljaj destinacije dobije svatko tko ju posjeti tijekom srpnja i kolovoza kada se održava poznati “Anin festival”, manifestacija čiji je najznačajniji događaj stoljetni “Anin ples”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI