SVAĐE I ČARKE POTPUNO ESKALIRALE! Raspalo se Prljavo Kazalište: Hourin kum zabranio nastupe bendu

Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Ono o čemu se već mjesecima šuškalo po glazbenim kuloarima se dogodilo. Nema više Prljavog kazališta nakon 45 godina raspao se po mnogima najmoćniji bend koji je davne 1979. godine objavio svoj prvi LP nazvan ‘Prljavo kazalište’, piše Jutarnji list.

Glavni je razlog čini se nesuglasice između osnivača benda Tihomira Fileša i Jasenka Houre. Navodno više i ne razgovaraju, a spominju se i moguće tužbe.

O tome da članovi benda imaju različite glazbene vizije i želje, kao i o tome da su se zasitili jedni drugih počelo se govorkati još 2021. godine. Nitko tome nije pridavao previše značaja, jer čarke i lošija razdoblja nisu neuobičajena za kolektive u kojima radi više ljudi, pa tako ni za bend velik poput Prljavog kazališta.

Premda je jasno da zajedno neće nastaviti raditi, Houra je, za 24. lipnja dogovorio nastup Prljavog kazališta u Vrbniku na Krku. U najavi što ju je na društvene mreže postavila Turistička zajednica općine Vrbnik ne piše tko će pjevati a tko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne smije nazvati ‘koncertom Prljavog kazališta’, ako glazbenici i turistička zajednica ne žele riskirati tužbu.

Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne – rezolutan je Fileš.Prljavo kazalište osnovano je 1977. godine u zagrebačkoj Dubravi. Prljavci su nastali od sastava Ciferšlus, u kojemu su tada svirali Davorin Bogović,  Zoran Cvetković – Zok, Ninoslav Hrastek – Nino i Tihomir Fileš. Nakon što im se priključio Jasenko Houra, mijenjaju ime u Prljavo kazalište.

Inspiraciju za ime su pronašli u stripu Alan Ford. Mladen Bodalec bendu se pridružio 1985. godine i zauzeo mjesto Davorina Bogovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI