Brzi tart sa šljivama i limoncellom fantastična je poslastica, isprobajte recept koji nikad ne razočara uživajte u zanosnom mirisu neodoljivog deserta!
Sastojci za tijesto:
120 g hladnog maslaca
150 g glatkog brašna
1 velika žlica šećera
prstohvat soli
1 jaje
Krema:
100 g maslaca
200 g šećera
3 jaja
100 g mljevenih lješnjaka
4 velike žlice kiselog vrhnja
4 velike žlice soka od limuna + naribana korica limuna
6 velikih žlica limoncella
6 šljiva
Priprema:
Narežite maslac na listiće i rukama pomiješajte s brašnom i ostalim sastojcima u glatko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Otopite maslac za kremu na laganoj vatri. Pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte vrhnje, koricu i sok od limuna te otopljeni maslac. Umutite u jednoličnu smjesu. Dodajte limoncello i lješnjake.
Šljive prerežite na polovice.
Tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi preko prozirne folije do promjera 23 cm za tart. Prebacite ga u maslacem premazan i brašnom posut kalup. Tijesto pritisnite kako biste prekrili sve stranice kalupa. Izbockajte ga čačkalicom i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnici na 180 °C.
Izvadite iz pećnice i rasporedite šljive. Prelijte kremu i vratite u pećnicu još 15-ak minuta.
Prohladite i pospite šećerom u prahu.