Teleće šnicle u umaku s njokima, jelo je koje nas vraća u djetinjstvo! Jednostavno ga je pripremiti, a rezultat nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
500 g telećih šnicli
1 luk
2 mrkvice
2 dl domaće tekuće rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
Vegeta, sol, papar
vode po potrebi
njoki
Priprema:
Istucite šnicle, posolite i dodajte Vegetu, uvaljajte u brašno pa na malo ulja popržite sa svake strane dok ne porumene.
Izvadite šnicle na stranu pa na masnoći od pečenja propirjajte nasjeckani luk i mrkvicu, podlijte s malo vode, dodajte rajčicu i mljevenu papriku, začinite po želji i pustite da zakuha.
U umak vratite meso, poklopite i pirjajte oko 35 minuta dok meso ne bude potpuno mekano.
Poslužiti uz kuhane njoke ili domaće debele rezance te salatu po želji.