THOMPSONOV KONCERT ŽIVOTA: Poljud i 40.000 ljudi doživjelo dotad neviđen glazbeni spektakl

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Na današnji dan prije točno 20 godina dogodio se dotad u Hrvatskoj nezabilježen koncert jedne naše estradne zvijezde. Marko Perković Thompson na splitskom je Poljudu održao koncert pred 40.000 ljudi, što se može nazvati grandioznim i jednim od najvećih megaspektakla koji je Hrvatska ikada doživjela.

Na Poljud su stigli Markovi obožavatelji iz Splita i okolice, Slavonskog Broda, Kupresa, iz praktički svih dijelova Hrvatske i Hercegovine. Poljud je podrhtavao od pjesme i spektakularnog ugođaja prepunog emocija.

Thompson je više od dva sata nizao hit za hitom, delirij za delirijem, stvorivši na Poljudu pravu ludnicu. Oko 7 000 fanova bilo je ispred stadiona i slušali koncert iako nisu imali ulaznice. Od poznatih na koncertu su bili i Mirko Čondić, Doris Košta, Boro Gotovina, brat generala Ante Gotovine, Zvonimir Boban, Stojko Vranković, Dražen Zečić, Dino Rađa i mnogi drugi. Dva prazna mjesta su ostavljena za generale Mirka Norca i Antu Gotovinu.

Brojke vezane uz Thompsonov koncert su bile impresivne a pozornica za koju su se pobrinuli iskusni scenografi bila je duga 56 metara, dok joj je sveukupna površina bila 410 metara četvornih. Ozvučenje na Poljudu je grmjelo snagom od 120 kilovata, uz standardnu stadionsku rasvjetu za potrebe Thompsonova koncerta na Poljudu je postavljeno i 86 skenera te nekoliko video-zidova.Koncert koji se na poljudskoj ljepotici održavao bio je u sklopu pjevačeve turneje ‘E moj narode’ kako glasi naslov njegovog albuma.

Sve je otvoreno s Bojnom Čavoglave’ koja je publiku bacila u trans. Slijedile su pjesme “Anica kninska kraljica”, “Ne varaj me”…

Ivica Bubalo, izvršni producent ovog koncerta prisjetio je se ovog spektakla: “Devet dana prije koncerta – rasprodan Poljud! E pa da dođu zajedno tri svjetske zvijezde, teško će se to ponoviti. On može napuniti Poljud i kad nema album jer ima najbrojniju i najodaniju publiku.”

Ovo je popis pjesama s Thompsonovog koncerta na Poljudu iz 2002. godine:

 1. Uvod
 2. Bojna Čavoglave
 3. Anica − Kninska kraljica
 4. Ne varaj me
 5. Prijatelji
 6. Lijepa li si
 7. Zaustavi se vjetre
 8. Geni kameni
 9. Stari se
 10. Pukni puško
 11. Ka’ bez duše
 12. Zašto si se okomila na me
 13. Crne noći, bijeli putevi
 14. Neću izdat’ ja
 15. Reci, brate moj
 16. Radost s visina
 17. Rosa
 18. Ljutu travu na ljutu ranu
 19. Zeleno je bilo polje
 20. Zmija me za srce ugrizla
 21. Moj Ivane
 22. Grkinja
 23. Iza devet sela
 24. E, moj narode
 25. Lijepa li si ( s gostima)

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI