UČENICI VELIKOG SRCA: Mjuzikl zagrebačkih učenika koji je privukao veliku pažnju! Lisinski odjekivao za pomoć Ukrajini

Foto: 7dnevno

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je zanimljiva glazbena večer. Naime Prirodoslovna škola Vladimira Preloga napravila je završnu priredbu, mjuzikl i ujedno i humanitarnu akciju PŠVP za Ukrajinu. Program se održao pod nazivom ‘Hej sanjalice’. 

Radnja mjuzikla prati jedan razred kroz sve četiri godine školovanja. Ocrtavaju se pojedinci (učenici) sa svim njihovim različitostima, prepoznaju se različiti psihički problemi s kojima se susreću mladi srednjoškolci, napose u današnjem vremenu – od potresa, pandemije, desocijalizacije, rata, situacije migranata…

Naglašava se osjetljivost mentalnih poteškoća, ali se prikazuju i alati koji svima uključenima u ovaj projekt – izvođačima te gledateljima – mogu poslužiti u regulaciji vlastite razine stresa, prepoznavanju poteškoće i traženju pomoći na vrijeme. Neke od važnih društvenih tema o kojima se progovara u mjuziklu su anksioznost, perfekcionizam, stres, ovisnost te nošenje s teškim obiteljskim situacijama, ali i teme prevencije stigmatizacije i diskriminacije, edukacije o pravima djece i mladih te nenasilnih metoda rješavanja sukoba među djecom i mladima. Poseban je naglasak stavljen na pozitivno i proaktivno djelovanje te spoznaju kako je važno slijediti vlastite snove s ciljem življenja sretnog i ispunjenog života.

Foto: 7dnevno
Foto: 7dnevno
Foto: 7dnevno

Školski ansambl koji čini 90 učenika pjevača, plesača, muzičara i glumaca zajedničkim radom pružit će gledateljima predugo iščekivanih 100 minuta smijeha, suza i pozitivnih misli, a učenici su dobili jasnu poruku da nisu sami i da je prihvaćanje različitosti jedini put ka sreći.

Ovoj manifestaciji su se uz učenike i roditelje škole nazočili su uz ravnatelja škole Zlatko Stić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasyl Kyrylych.Tijekom cijele glazbene večeri prikupljani su i dobrotvorni prilozi za pomoć žrtvama rata koji i dalje bijesni u Ukrajini.

Foto: 7dnevno

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI