UKUSNO I FINO: Jednostavan recept za tart od lisnatog tijesta 

Jednostavan desert s jagodama i bananom koji ćete rado i često pripremati 

Sastojci: 

Tijesto


250 g lisnatog tijesta 

Krema od sira:  



200 g krem-sira 

250 ml slatkog vrhnja 

2 žlice šećera u prahu 

sok od ½ limuna 

naribana korica ½ limuna 

1 žličica arome vanilije 

Ostalo: 

1 banana 

5 većih, svježih jagoda 

Priprema: 

Lisnato tijesto pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C, dok ne dobije lijepu  zlatnožutu boju. Prije pečenja tijesto izbodite vilicom na nekoliko mjesta da se ne bi  previše napuhalo. 

Za pripremu kreme slatko vrhnje, krem-sir i ostale sastojke stavite u zdjelu pa kratko  izmiksajte dok ne dobijete lijepu kremu. Nemojte je predugo miksati jer će biti  pregusta i nećete je moći razmazati po tijestu. 

Ohlađeno lisnato tijesto premažite pripremljenom kremom od sira. Preko kreme od  sira posložite svježe jagode i bananu ili neko drugo svježe voće koje volite – maline,  borovnice, kivi… 

Banane obavezno poškropite limunovim sokom da od stajanja ne bi pocrnile. Po želji kolač pospite čipsom od kokosa i sjeckanim pistacijama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI