VOĆNE KOCKE: Lagan i osvježavajući desert s prefinom kremom i mekanim biskvitom!

Foto: Recipeci

Uživajte u laganom i osvježavajućem desert s prefinom kremom i mirisnim biskvitom.

Sastojci za biskvit:

6 jaja
6 žlica šećera
1,5 dl ulja
1/2 dl mlijeka
7 žlica brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

Za kremu:

6 dl mlijeka
7 žlica brašna
7 žlica šećera
2 vanilin šećera
15 dag margarina



Još:

9-10 svježih kivija ili drugog omiljenog voća u istom omjeru
1,5 dl mlijeka
1 vrećica preljeva za torte

Priprema:

Za biskvit razdvojite žumanjke i bjelanjke. Izmiksajte žumanjke sa šećerom. Postupno dodajte ostale sastojke. Dobro istucite bjelanjke u čvrst snijeg i lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka. Izlijte u namašćen i pobrašnjen lim te pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Po još vrućem biskvitu ravnomjerno žlicom prelijte toplo mlijeko (1,5 dl).
Pjenjačom pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer sa 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka za kremu stavite da zakuha pa umiješajte smjesu od brašna i šećera. Kuhajte uz miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu smjesu umiješajte izrađen margarin.
Ohlađeni biskvit premažite kremom, preko nje složite tanko narezane ploške kivija ili drugog omiljenog voća, prelijte preljevom za torte i dobro rashladite prije posluživanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI