WOK BY MATIJA IMA LJETNI MENU: Hit je wok s crnim nudlama!

Foto: Nikola Zoko

Ljeto je i kalendarski stiglo, vrijeme je za kreativna i ukusna jela koja se pripremaju za samo nekoliko minuta! Točnije pet minuta koliko vam je potrebno da u zagrijanoj wok tavi skuhate jedan od omiljenih wokova – možda wok s crnim nudlama!

To je pokazao i majstor pripreme hrane u woku, Matija Nikolić, predstavljajući ljetni meni lanca svojih gastro adresa Wok by Matija u Zagrebu! Svaki se wok priprema posebno, a za pripremu su koriste pomno odabrane namirnice lokalnih proizvođača. Baza svakog woka su svježe noodle koje se svakodnevno pripremaju pod budnim Matijinim okom. Do sada su u ponudi bile samo ‘bijele’, koje su ovog ljeta dobile pojačanje u crnim nudlama u kojima se nalazi crnilo sipe.

Foto: Nikola Zoko

“Volim kuhati i uvijek eksperimentiram s različitim okusima, a crne noodle planiram napraviti već nekoliko mjeseci. Usavršavali smo okus i dobili smo ih baš onakve kakve one moraju biti – kompaktne, ukusne, ali opet neutralne za sljubljivanje s ostalim odabranim namirnicama” , rekao je Matija.

Recept za crne noodle lignjama:

Sastojci (jedna porcija)



– domaće noodle sa sipinim crnilom
– jedna lignja narezana na kolutiće
– češanj češnjaka
– malo đumbira
– pola svježe paprike
– kombinacija sezonskog povrća (mrkva, mladi luk, kineski kupus, mladi kelj)
– soja sos od češnjaka i papra
– sezamovo ulje

Priprema:

Zagrijati wok i dodati ulje sezama te popržiti češnjak, lignje i đumbir. Dodati sezonsko povrće i sjediniti s već poprženim sastojcima. Namirnice pomaknuti prema stijenkama woka, a u sredinu ubaciti kuhane noodle te pržiti uz stalno miješanja. Na kraju, kružno, po stijenkama woka dodati soja sos od češnjaka i papra i sve sastojke pomiješati. Kad se sjedine, wok je spreman za serviranje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI