COVID DODATAK UMIROVLJENICIMA: Plenković najavio kako će mjeru obuhvatiti 850 tisuća osoba!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s predstavnicima umirovljenika u Banskim dvorima, a od ranije je najavljeno kako će se u sljedećem vremenskom razdoblju isplatiti umirovljenicima COVID dodatak.

Na sastanku su, uz premijera, sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević, predsjednica Matice umirovljenika Višnja Fortuna te predsjednica Sindikata umirovljenika Jasna A. Petrović.

Nakon sastanka premijer Hrvatske izvijestio je u kako je s predstavnicima umirovljenika dogovoren covid dodatak koji će obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, koji neće biti oporeziv niti predmet ovrhe, a isplata kreće krajem travnja ili početkom svibnja.


“U ovim proračunskim okolnostima napravili smo ono što maksimalno možemo i nadamo se da će jednokratna isplata ipak pomoći našim umirovljenicima da donekle riješe neke svoje situacije koje su im na dnevnom redu”, rekao je Plenković..

Jednokratno novčano primanje isplatit će se radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom covida-19. Dodatak će se isplaćivati u nekoliko kategorija, najavio je Plenković.Najviši covid dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI