DALIĆ NAJAVIO VELIKE PROMJENE: Mjenja se formacija, a u vrh napada ulazi novi napadač!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Vatreni moraju zaboraviti na poraz od Slovenije na startu kvalifikacija za SP 2022. godine. Sutra Dalića i njegove igrače očekuje utakmica 2. kola skupine H u Rijeci protiv Cipra od 18 sati.

Poraz protiv Slovenije nas je pomalo i uzdrmao i pred Hrvatskom je imperativ pobjede u preostale dvije utakmice ovog ciklusa. Utakmica protiv Cipra najavili su izbornik Zlatko Dalić i napadač Ante Budimir.

Kako vratiti onu energiju i iskru u očima koju nismo vidjeli u Ljubljani?

“Slažem se da uvijek treba biti najbolji, to je ono što se od nas očekuje. Taj poraz u Sloveniji je sve nas zabolio, sigurno je to ostavilo posljedice, dva dana smo razgovarali o tome. Svjesni smo da nije bilo dovoljno dobro, da nismo bili dovoljno dobri da napravimo rezultat ili barem izvučemo neriješeno. Zaslužili smo kritike, pogotovo ja kao izbornik. Moja je ambicija puno veća nego ovo što sad Hrvatska igra i što pokazuje. Vjerujem da smo dali gol u one šanse u prvih 15 minuta da bi priča bila puno drugačija, da bi govorili o super Vlašiću i Kramariću, da bi romb bio dobar. Moramo biti puno aktivniji, ići jedan na jedan, tražiti proboj, višak, to je ono što mi imamo i što možemo.”

Hrvatska je pokazala dosta napadačkih slabosti i problema. Dalić je naznačio kako bi to valjalo riješiti, a to je promjena formacije.“Vratit ćemo se mi našem sistemu, iako se ja ne mogu oteti dojmu da to nije bilo loše prvih 15-20 minuta. Pokušat ćemo sad preko bokova stvoriti višak, protivnik će biti u formaciji 5-4-1 s pokušajima kontre i polukontre, ali mi moramo uzeti veći rizik i postaviti se kao viceprvaci svijeta.”

“Očekivao sam dobar rezultat u Sloveniji pa ionako napraviti neke izmjene. Ući ćemo s Budimirom kao centralnim napadačem i dva visoka krilna igrača na bokovima, to je ono što će biti drukčije nego protiv Slovenije.”, ističe izbornik Dalić.

Malo je progovorio i o sutrašnjem protivniku Cipru. Kolika ih zapravo poznamo i kolika su nepoznanica?

“Mi smo ih pogledali, oni su u prošlim kvalifikacijama osvojili 10 bodova. Imaju smjenu generacija, novu ekipu stvaraju, a od prvih 11 osam ih je iz ciparske lige, a ona je po UEFA koeficijentu ispred hrvatske lige. Njihova su dva kluba u Ligi prvaka. Mi to moramo jako ozbiljno shvatiti.”

Prije Dalića pred medije je izašao anapadač Osasune Ante Budimir.

“Utakmica je ovo u kojoj idemo na tri boda, definitivno nakon poraza od Slovenije naše razgovore želimo prenijeti na teren, želimo biti ekipa,” kaže Budimir.

Počinje li sutra utakmicu, pitali su novinari napadača Osasune, a potvrdu ovih riječi dobili smo od  glasnogovornika Pacaka koji je rekao da na press-konferenciju mora dovesti prvotimca.

“Što se utakmice tiče, Cipar je ekipa koja se dosta gusto brani, s dosta igrača. Treba napadati dubinu i prostor iza njihovih leđa. Moramo biti skoncentrirani i strpljivi, imamo zadnji trening pa ćemo vidjeti što i kako. Nadam se da će biti dobro.”

“Gledam na to da su ovo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, treba pustiti na stranu te neke individualne utakmice ili bilo što. Važno je ono naše što želimo, da budemo kolektiv, neću ja pobijediti utakmicu niti će Lovren obraniti gol. Bitno je da napravimo korak u želji i htijenju za svaku loptu. Kvalitetu imamo, nadam se da će sve stvari doći.”

Gledali ste utakmicu Cipar – Slovačka. Što Vam je izbornik rekao?

“Cipar je jedna ekipa koja je dosta kompaktna i agresivna i kad god imaju pozitivan rezultat oni su dosta živi i organizirani. Imaju kvalitetnog napadača, dobra su ekipa. Pogledamo li rezultate, utakmice su dosta izjednačene, bez obzira na protivnike i zato se trebamo usmjeriti na nas.” zaključio je Budimir u najavi utakmice s Ciprom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI