DIGAO BOSNU NA NOGE! ‘Zločinačka Armija BiH ljudima je odsijecala glave’

Foto: Dnevnik.ba

“Takozvana Armija RBiH je zločinačka vojska”, rekao je predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić, piše Bild.ba.

On se osvrnuo na izjave bošnjačkog člana državnog vrha Šefika Džaferovića koji je kazao da “Armija BiH nije činila zločine.”

“Takozvana Armija RBiH je zločinačka vojska. U njoj su djelovali odredi s Bliskog istoka koji su ritualno odsjecali glave Hrvata i Srba i protjerivali nemuslimansko stanovništvo”, rekao je Bildu Karamatić.


Lider HSS-a u BiH dodaje i kako je svojom izjavom Džaferović uvrijedio više stotina tisuća BiH građana.

“Možda Džaferovića bole sva saznanja koja ima pa zato pokušava prikriti tu činjenicu i istovremeno uvrijediti više stotina tisuća ljudi u BiH koji su stradali od tzv. Armije BiH”, zaključio je Karamatić u izjavi za portal Bild.ba.Podsjetimo, bošnjački član Predsjedništva BiH u intervju televiziji Hayat negirao je da je Armija RBiH činila ratne zločine, kazavši kako je ta vojska vodila časnu borbu i borila se protiv zločina, a ako je zločina bilo da su to bili zločini pojedinaca.

Džaferović je najprije optužio Tužiteljstvo BiH da pokušava napraviti etnički balans u procesuiranju ratnih zločina, a potom ustvrdio:

“Etničkog balansa u izvršenju ratnih zločina nije bilo, pa ga ne može biti ni u procesuiranju. Nastavit ćemo se boriti protiv jedne takve pojave koja je očigledno vidljiva u Tužiteljstvu BiH, jer nitko mene ne može uvjeriti da to nije na sceni, ukoliko nema optužnica za masovna granatiranja Sarajeva, Goražda i brojnih drugih zločina po BiH. S druge strane, pokušava se napraviti neki udruženi zločinački poduhvat Armije RBiH koji uopće nije postojao. Armija RBiH je vodila časnu borbu. Zločini ako su bili, bili su zločini pojedinaca i oni trebaju odgovarati. Nikako nisu bili dio sustava. Sustav se borio protiv zločina koliko je znao i umio”, rekao je uz ostalo Džaferović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI