Donald Trump: ‘Vraćam brzu hranu u američke škole’

wikimedia

Ministarstvo poljoprivrede Amerike zadalo je još jedan udarac postignućima bivše prve dame Michelle Obame, ovaj put tako da vraćaju brzu hranu u američke škole. Tu odluku su donijeli upravo na njezin rođendan.

“Doneseno je novo pravilo po kojem škole mogu smanjiti potrošnju voća i povrća i imaju dozvolu da učenicima prodaju pizze, hamburgere i pržene krumpiriće”, rekao je Brandon Lipps, zamjenik podtajnika ministarstva.

Tijekom Obaminih mandata, promijenjene su smjernice prehrane u školama u cilju da djeca od najranije dobi nauče brinuti za svoje zdravlje i hraniti se zdravo.

Trumpova administracija odbacila je Obamina pravila navodeći bacanje hrane i neodaziv korisnika kao glavni motiv za promjenu.

Američki Senat je osam godina imao želju da zamijeni Obamu s republikancem unatoč naporima prvog crnog predsjednika da napravi važne promjene u državi. Nakon mnogobrojnih glupih Trumpovih poteza vrijeme je da ih podsjetimo na Obamino zadnje pitanje: “How do you like me now?” (Kako vam se sviđam sada?)Autor: Hana Krnić

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI