DRAŽEN JELENIĆ RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI! Presudila mu ‘afera mason’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U stegovnom postupku protiv bivšeg Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića zbog “afere mason”, državnoodvjetničko vijeće je na svojoj 59. sjednici u utorak održalo raspravno ročište.

“Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u stegovnom predmetu protiv zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, zbog stegovnog djela iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću (Narodne novine broj 687/2018 i 126/2019), odlučilo da je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske stegovno odgovoran što je počinio stegovno djelo iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću te mu je, temeljem članka 86. stavak 1. točka 4. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, izreklo stegovnu kaznu – razrješenja dužnosti”, piše u priopćenju Državnoodvjetničkog vijeća.

Podsjetimo, Jelenić je podnio ostavku na dužnost 19. veljače 2020. nakon što se otkrilo da je član masonske lože. Nakon toga je njegova nasljednica Zlata Hrvoj-Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik, zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI