HDZ ‘NEVIĐENO’ SPUSTIO KLISOVIĆU: Proglasili ga neznalicom i to potkrijepili jednom činjenicom

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović u utorak je odgovornima za “kaos” na Zagrebačkom velesajmu, gdje je počelo cijepljenje Pfizerom, označio Vladu i gradsku vlast, upozorivši da bi zbog gužve moglo doći do širenja zaraze covidom 19.

“Organizacija cijepljenja u Zagrebu je kaos, na Velesajmu je kaos. Za taj kaos odgovorni su Vlada Republike Hrvatske i sadašnja gradska vlast. Odgovorni su Andrej Plenković, Jelena Pavičić Vukičević, ministar Vili Beroš i Zvonimir Šostar”, izjavio je Klisović.

Na Facebooku mu je na sve odgovorio HDZ Grada Zagreba.


“Potresen lošim rezultatima anketa, Klisović još jednom pokazao neznanje o dužnosti za koju se natječe!

Današnjom izjavom da su za propuste pri javnom cijepljenju na Zagrebačkom velesajmu odgovorni PVRH Andrej Plenković i ministar Vili Beroš oktroirani SDP-ov kandidat i Milanovićev kum Joško Klisović pokazao je još jedanput zabrinjavajuću razinu nepoznavanja funkcioniranja Grada #Zagreb te ovlasti službi za čije upravljanje pretendira preuzeti odgovornost.Osim toga, u maniri svojih kolega Peđe Grbina i njegovog prethodnika Davora Bernardića nastavlja ,,konstruktivno” minirati borbu protiv koronavirusa, što je dosljedna „politika“ SDP-a od prvog dana proglašenja epidemije – a koja im je već pomogla da izgube s 25 razlike na #izbori2020.

Potresen rezultatima anketa, po kojima SDP ne uspijeva dosegnuti ni 20% otkad ga je preuzeo kurir Grbin, a u Zagrebu im prijeti fijasko, g. Klisović na besraman način pokušava iskoristiti cijepljenje građana za političku promociju.

Cijepljenje na ZV-u organizirao je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, o čemu su se njihovi predstavnici tijekom dana i očitovali javno. Ujedno je Ministarstvo zdravstva apeliralo te zatražilo organiziranje javnog cijepljenja u Zagrebu na više lokacija kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi, a HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo je to već i počeo provoditi u praksi.

Podsjetit ćemo g. Klisovića: Da, predsjednik #VladaRH odgovoran je za to što je Hrvatska nakon brojnih razgovora na razini Europske unije osigurala dodatnih 747.000 doza cjepiva Pfizer-BioNTech. Ujedno će slijedom obavljenih konzultacija o distribuciji dodatnih 50 milijuna doza Pfizerova cjepiva, koje će stići u 2. tromjesečju u Europsku uniju, Hrvatskoj pripasti još 447.000 doza tog cjepiva.
Time je u okolnostima kašnjenja u isporuci drugih cjepiva za 🇭🇷 građane osigurano dodatnih 1.2 milijuna doza Pfizer-BioNTech. Vlada je na taj način stvorila pretpostavke da se uz korištenje svih odobrenih cjepiva do 30. lipnja procijepi više od 50% odrasle populacije u 🇭🇷, za što je potreban sinergijski rad ne samo Ministarstva zdravstva, već i svih županija, županijskih zavoda za javno zdravstvo, liječnika i drugih dionika”, stoji u objavi.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI