HDZ-ovci NAJAVLJUJU ESKALACIJU RATA IZMEĐU PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: Hrvatskoj uslijed toga prijeti velika kriza!

Foto:Pixsell

Dva brda i dva predsjednika Zoran Milanović s jedne i Andrej Plenković s druge strane imaju u ovih godinu dana doista zanimljiv i napet odnos, gdje se u puno stvari razilaze i otvoreno sukobljavaju ne biraju riječi jedan za drugoga. A posljednji kamen spoticanja je intenzivna rasprava koju predsjednik Republike Milanovića vodi sa premijerom Plenkovićem oko izbora predsjednika Vrhovnog suda.

Pa iako im se mišljenja oko podosta razilaze vladajućem dvojcu zajedničko je to što ni jedan, ni drugi od svojih načela i iznesenih stajališta ne namjeravaju odustati niti milimetra.

“Ne treba tu kriviti premijera Plenkovića, Milanović je ovdje zagrizao kao nikada do sada glumeći neku veliku veličinu. Da želi problem bi elegantno riješio, jednostavno može zatražiti od Državnog sudbenog vijeća raspisivanje novog javnog poziva, on to ne želi učiniti, prebacuje lopticu na HDZ, i od nas očekuje da to učinimo, a Plenković ne vidi zašto bi mi to radili”, kaže naš sugovornik iz vladajuće stranke koji očekuje da bi se sukobi i mišljenja po ovom pitanju mogli dodatno zategnuti i još više eskalirati.


“Ovdje ni jedan od njih ne želi popustiti, predsjednik gura svoja, a premijer svoja stajališta, no nastave li tako mogli bi nas ugurati u ustavnu krizu, a onda će obojica imati problem. Zašto Milanovićeva kandidatkinja na vrijeme nije poštivala proceduru, tko je nju priječio da se kandidira”, pitaju se u vladajućim redovima te kažu da je kompletan sukob kojega predsjednik forsira potpuno besmislen i da bi on trebao biti prvi koji je upoznat s procedurom, ali i prvi koji bi za primjer drugima proceduru morao poštovati.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI