HOĆE LI NAKON HERCEGOVCA ZAGREBOM VLADATI SLAVONAC? Neslužbeno se doznaje, Škoro premolio i ide u utrku za gradonačelnika!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako neslužbeno doznajemo Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora, kandidirat će se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba te pokušati uzeti glasove birača nedavno preminulog gradonačelnika Milana Bandića.

U Domovinskom pokretu neslužbeno doznajemo kako će se Škoro zaista kandidirati za gradonačelnika Zagreba, no više detalja bit će poznato za koji dan. Miroslav Škoro danas neće davati izjave za medije, dodao je naš izvor kratko.

Škoro je inače na ispraćaju za Bandića upitano kandidaturi, a rekao je: “Nije ni mjesto ni vrijeme, danas sahranjujemo Bandića, vrlo brzo ćemo izaći s kandidatom ili kandidatkinjom, složit ćemo svoju listu”.

S druge strane, Škoro ima veliku potporu članova svoje stranke za kandidaturu, a jasan je bio i Igor Peternel gostujući u Bujici Z1 televizije.

Peternel ističe kako ga on smatra jako dobrim kandidatom, a podsjeća da je upravo Nino Raspudić, kada je opisivao idealnog gradonačelnika Zagreba, zapravo, opisao Miroslava Škoru. “Škoro je inženjer građevinske struke što nam je sada u Zagrebu posebno važno, on je i doktor ekonomije, ima sve predispozicije, ima političkog iskustva, ima i diplomatskog iskustva… To je osoba koja dugo godina živi u Zagrebu, dobro poznaje Zagreb i po meni bi bio idealan kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba”, tvrdi.Vjerujem da će Škoro odluku o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba donijeti do kraja tjedna i objaviti je. I da nisam u Domovinskom pokretu, nego da sam i dalje komentator, analitičar ili dio civilnog društva, svakako bih očekivao Škorin ulazak u tu utrku. Miroslav Škoro ima sve ono što bi budući gradonačelnik Zagreba trebao imati. Po mojoj viziji, budući gradonačelnik mora biti osoba koja će ponuditi novi strateški plan i viziju razvoja Grada Zagreba, koji je potresom došao na nultu poziciju, pa se sve skupa može iskoristiti za novu razvojnu strategiju. Ja ga vidim kao osobu od integriteta, osobu koja je političar, ne upravitelj, ne računovođa i ne aktivist. Političar, koji će svojim osobnim integritetom i političkim znanjem, uz asistenciju stručnih i predanih suradnika, ustrojiti gradske službe da rade svoj posao na dobrobit svih građana Republike Hrvatske, a posebno građana glavnog grada”, zaključuje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI