I DALJE JE JAKO UTUČENA ZBOG SVEGA! Evo kako izgleda zatvorski jelovnik Gabriele Žalac: Svinjetina, sarma, kolači i voće

Patrik Macek/PIXSELL

Nedavno je za još mjesec dana produljen istražni zatvor bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac, koja bi božićne blagdane trebala provesti u Remetincu. Bolan je to udarac za ovu nekoć utjecajnu HDZ-ovku koja se na život iza rešetaka teško navikava. Kako tvrdi naš sugovornik, Žalac se od početka boravka u Remetincu nije uspjela opustiti i stopiti.

”Inače su političari koji ovdje završe vrlo prilagodljivi, brzo se stope s masom, tu mora da se radi o jednoj vrsti socijalne inteligencije. Ostali zatvorenici ih prihvate i s njima nema nikakvih problema”, komentira naš sugovornik zaposlenik remetinečkog zatvora te priznaje da ni Žalac nije problematična, ali je utučena.

”Morate to u jednu ruku razumjeti, slomila se kada je saznala da će Božić provesti ovdje. Ona je i majka, i supruga, teško kroz to prolazi, posebno je pogađa odvojenost od djece, malo je otvorenija, počela je komunicirati, ali ovdje ni higijena ni uvjeti nisu na zavidnoj razini posebno ne za nekoga tko je bio na poziciji moći kao što je to sa njom bio slučaj”, navodi naš sugovornik te napominje kako je Žalac korektna prema svojim zatvorskim kolegicama, no nerijetko je uplakana.


”Posjećuju je odvjetnici, ona se zaista nadala da mi nakon mjesec dana mogla izaći pa se razočarala”, kaže naš sugovornik te tvrdi kako će i u Remetincu zatvorenice imati pristojan blagdanski jelovnik.

”Za Badnjak se obično za ručak priprema riba, oslić, riblji štapići sa salatom, večera je skromna, ali je božićni jelovnik bogatiji, tradicionalno se priprema pečena svinjetina, mlinci, salata i desert, suho meso i francuska salata se daju za večeru. Za Staru godinu se jelovnik zna ponoviti, ali umjesto mlinaca se služi pečeni krumpir, tu je naravno i desert, dok se za Novu godinu konzumira sarma”, otkriva naš sugovornik te potvrđuje kako se zatvorenicima u blagdansko vrijeme služe i veće količine voća. Uz to se jelovnici prilagođavaju dijabetičarima, vegeterijancima, ili onima koji su bolesni za takve se pripremaju jelovnici ovisno o nalogu iz ambulante.Facebook Comments

Loading...
DIJELI