ISTRAŽIVANJE DONIJELO IZNENAĐUJUĆE REZULTATE: Građani rekli što misle o covid potvrdama!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Agencija Promocija plus ekskluzivno za RTL provela je istraživanje na 1300 ispitanika u kojem su odgovorili na pitanja o uvođenju Covid potvrda i testiranja.

Istraživanje je rađeno od prvog dana uvođenja 4. listopada do 7. listopada.

Kako su se o svemu izjasnili građani?


Covid potvrde u zdravstvu i socijalnoj krbi podržava većina građana, njih 59 posto, dok ne podržava 36 posto.

Screenshot RTL

Većina ispitanika smatra da njihovu upotrebu treba proširiti. I to uvesti – u cijelu državnu upravu i javni sektor, što podržava 35 posto građana. 17 posto da uz javni sektor covid potvrde trebaju uvesti i privatne tvrtke. Da ih ne treba uvoditi nigdje stajalište je 38 posto ispitanika. Ukupno 10 posto ispitanika o tome nema stav.Screenshot RTL

Država još uvijek plaća testiranje u zdravstvu i socijali onima koji nisu cijepljeni. Ne zna se koliko će to trajati. Većina ispitanika smatra da bi to u javnom sektoru i trebala nastaviti za svoje zaposlene, njih 33 posto. Prvih mjesec dana da, a kasnije svatko za sebe 15 posto ispitanika.

30 posto ne smatra da svi mi trebamo financirati testove u javnom sektoru, već da to mora svatko sam za sebe. Dok gotovo 17 posto smatra da nam ne trebaju nikakvi testovi.

Screenshot Rtl

Većina ispitanika smatra da onima koji nisu cijepljeni ili nemaju PCR test u zdravstvu i socijali ne treba uskratiti primanja i to 49 posto sudionika istraživanja. Plaće zbog neposjedovanja Covid potvrde rezalo bi pak 38 posto ispitanih.

Screenshot RTL

Da će odluka o uvođenju covid potvrda motivirati one koji još nisu cijepljeni smatra više od pola ispitanika.

Screenshot RTL

Među onima koji ne dijele takvo mišljenje je i predsjednik Zoran Milanović koji zagovara ukidanje restrikcija o kretanju, potvrdama i maskama opravdavajući svoje stajalište stavom da su se cijepili oni koji su to željeli i da ne treba prisiljavati one koji to ne žele.

Oko ovih stavova predsjednika građani su podijeljeni, mala je prevaga na strani onih koji se ne slažu s predsjednikom.

Screenshot RTL

NAPOMENA: Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija plus na 1300 ispitanika od 4. do 7. listopada 2021. godine, uz standardnu grešku uzorka: ±2,7 posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI