JOSIPA RIMAC DOISTA NEMA SREĆE: Vozila Audijem 130 KM/H kroz naseljeno mjesto! Žalba koju je poslala je doista originalna

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Josipa Rimac imala je uz to što je optužena  u aferi Vjetroelektrane  još jednu poprilično neugodnu situaciju.

Bivša državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica naime napravila je veliki prometni prekršaj. Vozila je Audijem 130 km/h kroz naseljeno mjesto gdje maksimalna dozvoljena brzina iznosi 60 km/h, piše  Jutarnji list.

Sve se prema policijskom izvješću dogodilo 7. ožujka prošle godine, samo dva mjeseca prije njenog uhićenja u USKOK-ovoj akciji, u mjestu Uzdolje pokraj Knina. U prekršajnoj prijavi kninski su policajci predložili da se Josipi Rimac zbog prekoračenja brzine kretanja izrekne 10.000 kuna kazne i oduzme joj vozačka dozvola na tri mjeseca. Prekršila je čl. 53 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


No unatoč tome što je policija tražila puno težu kaznu, Općinski sud ju nedavno kaznio s 3000 kuna i naložio joj plaćanje 100 kuna sudskih troškova.

Vozačku dozvolu je uspjela zadržati jer je, osim priznanja i izraženog žaljenja, sudu uz zamolbu objasnila da joj je vozačka dozvola neophodna zbog kaznenog postupka koji USKOK vodi protiv nje daleko od mjesta stanovanja.“Želim samo istaknuti kako inače poštujem sve prometne propise, nadasve ograničenja. Ali toga dana sam neprilagođeno vozila zbog kašnjenja na sastanak u Drnišu želeći na planiranu adresu stići prije štićene kolone koja se kretala na istoj trasi od Knina prema Drnišu. Nisam koristila službenog vozača niti službeno vozilo. Žao mi je zbog počinjenog prekršaja i molim da mi se pri određivanju kazne uzme u obzir da do sada nisam kažnjavana za ovakve prekršaje. I vozačka dozvola mi je nužna zbog učestalog odlaska u Zagreb zbog sudjelovanja u postupku koji se vodi u USKOK-u, jer su autobusne linije Knin-Zagreb svedene na jednu dnevno” – obrazložila je  svojoj  obrani od 1. veljače ove godine koju je Rimac dostavila kninskom Općinskom sudu.

Sud je njezinu obranu uvažio te je stava da će se svrha kažnjavanja postići izricanjem ublažene novčane kazne te da će ista djelovati odgojno na Rimac, trenutno prvoosumnjičenu u aferi Vjetroelektrane, da ubuduće ne čini prekršaje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI