KEK NAJAVIO OKRŠAJ S HRVATSKOM: Nahvalio Dalića i Vatrene, a jednu je činjenicu posebno apostrofirao!

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u Ljubljani protiv Slovenije od 20.45 sati  u sklopu skupine H otvara kvalifikacije za SP 2022.

Dalića i njegove izabranike očekuju iznimno zanimljiv start kvalifikacija, a posebnu notu okršaju sa susjedima daje činjenica da će domaćina s klupe voditi bivši trofejni trener Rijeke Matjaž Kek.

KEK NAJAVIO VELIKU UTAKMICU


”Malo je vremena za pripremu, no ne treba gubiti energiju na te stvari. Pripremamo se na uobičajen način za utakmicu protiv Hrvatske i siguran sam da ćemo odigrati dobro. Hrvatska ima izgrađenu reprezentaciju koja ima rezultat, koju kolega Zlatko Dalić odlično vodi i koja je ostala u skupini A Lige nacija u konkurenciji jakih momčadi,” najavio je Kek sutrašnji okršaj pa još malo prisnažio komplemitirajući našoj repreznetaciji.

”Kvalitete hrvatske reprezentacije ne treba posebno isticati. Ne možemo reći da će biti dovoljno ako krenemo na glavu, moramo razmišljati o tome kako ćemo igrati, kako ćemo podići kvalitetu svoje igre. Bit će premalo da budemo samo borbeni, moramo biti i organizirani, usredotočeni i moramo znati što učiniti kad i sami imamo loptu. Mislim da u ovoj reprezentaciji još ima puno potencijala, ali igrat će momčad koja nastupa u skupini C Lige nacija protiv drugoplasirane reprezentacije s prošlog Svjetskog prvenstva. Takva je momčad uvijek izazov i dodatni motiv. Želim da razmišljamo pozitivno i da imamo zdrav sportski optimizam i želju za uspjehom”, dodao je Kek koji ne smatra da je to što je dugo radio u Hrvatskoj prednost koju može iskoristiti.”Ne, ne mislim tako, ali veselim se što ću se vidjeti s ljudima koji su bili dio moje svakodnevice,” ističe Kek.

O posebnom značaju ove utakmice za slovenskog stručnjaka Matjaž je dao zanimljiv odgovor.

”Za mene to nije posebna utakmica ni po čemu osim po tome što igramo protiv sjajne momčadi, a ja nisam niti izbornik koji će se prije početka kvalifikacija zadovoljiti trećim, četvrtim ili nekim slabijim mjestom. Treba skupljati bodove na svakoj utakmici, a bodovi protiv Hrvatske vrijedi koliko i protiv nekih slabijih momčadi. U nogometu je sjajno to što se može pobijediti i momčad koja je na papiru jača od vaše. Jednostavno želim da pozitivno razmišljamo, da je u nama želja i zdravi sportski optimizam”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI