LJEVICA ŽELI POTPUNO ZAVLADATI HRVATSKOM? Tomašević i Puljak već obavili razgovor na tu temu

Dvije političke opcije, Možemo i Centar koje su osvojile vlast u dva najveća hrvatska grada mogla bi se udružiti i na nacionalnoj razini. Sve se to spominjalo i prije samih izbora.

Najavio je to splitski gradonačelnik Splita i odnedavno predsjednik stranke Centar Ivica Puljak. 

“Vidio sam se s kolegom Tomaševićem i razgovarali smo, ali o suradnji još nismo govorili, no ona nije isključena. Za sada više raspravljamo o komunalnim problemima koje smo naslijedili od bivših vlasti. Rekao bih čak da je kolegi Tomaševiću situacija teža, više toga mora dovesti u red nakon 20-godišnje vladavine Milana Bandića”, rekao je Puljak za Večernji list.


Kako komentirate njegove posljednje poteze? Primjerice ukidanje mjere ”roditelj-odgojitelj”, najava rezanja u Holdingu…

Zagrebački proračun u velikom je problemu i logično je da se ta rupa pokušava zakrpati. Što se tiče mjere ”roditelj odgojitelj” mislim da ona ionako ne pridonosi razvoju modernog društva. Mislim da je puno bolje ulagati u vrtiće”, kaže Puljak.Tomislav Tomašević ima stabilnu i čvrstu većinu u Gradskoj skupštini. Vi ste u nešto drukčijoj poziciji. Vaša vlast nema stabilnu većinu, a sjednica splitskog Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o godišnjem proračunu sve je bliže. Hoće li novi proračun biti izglasan ili se ide na nove izbore? Evo što je rekao prvi čovjek Splita.

Mislim da će naš prijedlog proračuna koji vijećnicima predlažemo u ponedjeljak proći. Iz jednostavnog razloga što je dobar za grad Split i što ćemo tako zatvoriti minuse grada koje smo naslijedili. Isto tako, postojat će i razvojni proračun i jasno će se vidjeti koje bismo projekte financirali u sljedećim godinama. Mi ćemo taj proračun predložiti mirne savjesti jer je, ponavljam, dobar za grad” kaže Ivica Puljak.

Komentirao je i vruću temu, sukob Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića i Marija Banožića.

“Mislim da je to prepucavanje loše za Hrvatsku. Postoje neke stvari poput vanjske politike i obrane gdje treba imati konsenzus i to dići na jednu višu razinu sa zajedničkim ciljevima. No u javnosti je još aktualnija sada demografska politika zbog Tomaševićeva ukidanja mjera i popisa stanovništva. Neki podaci govore da će nas na ovom popisu biti manje za 10 posto nego prije 30 godina. Za to je kriv HDZ. Najbolja demografska mjera je micanje HDZ-a s vlasti jer zbog te stranke Hrvati uistinu mogu izumrijeti. A tu ne bih zaboravio također i na SDP”, zaključio je Puljak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI