MONACO I NIKO KOVAČ PRED UTAKMICU SEZONE: Derbi protiv Lyona ključan je utrci za naslov prvaka

screenshot

Prijašnjih sezona u Francuskoj Ligue 1 prvak se znao praktički odmah na samom startu sezone jer je PSG bio izrazito dominantan. No ove su se godine stvari pomalo promjenile i u Ligue 1 bespoštedna borba između pokera klubova Lile, PSG, Monaco i Lyon koji pretendiraju na naslov prvaka.

Od svih spomenutih Lyon ima najmanje šanse, ali baš u derbiju 35. kola sastaju se s Monacom našeg Nike Kovača, te bi ih eventualna pobjeda dovela na 70 bodova i time bi bili samo na korak do vodećeg trojica čime se utrka za naslov još dodatno dramatizirala.

Veliki derbi

 


Najavu utakmice za medije dao je trener Monaca Niko Kovač, koji je o Lyonu pričao biranim riječima:

“Lyon je velik klub”, započeo je Niko pa nastavio: “Uvijek imaju velike ambicije, a prošle sezone su igrali i polufinale Lige prvaka. Žele ponovno igrati u tom natjecanju. Ako pobijedimo, izgubit će svoje šanse, ali mi smo još jako daleko od pobjede. Ne možemo do rezultata doći pričom, samo djelovanjem”, poručio je Kovač.

 “Uvijek idemo na pobjedu, ali najvažnije je da pružimo dobru partiju protiv jako ozbiljnog protivnika. Sve ovisi o tome kako će se odvijati utakmica. Ako se pokaže da presing funkcionira, reći ću igračima da tako nastave. Prvenstveno želimo uživati u utakmici. Sve drugo je sporedno.  Bodovi će doći”, nadodao je trener Monaca.

Ne komentira suđenje

Novinare je zanimalo kako to da Niko nikada ne komentira suđenje.

“Nikad me nećete čuti da se žalim na suce, nikad ne komentiram suđenje jer znam da se suci uvijek trude dati sve od sebe i donijeti najbolje odluke. Ne osuđujem ih i ne žalim se nakon utakmice zato što je utakmica tad gotova”, jasan je bio Kovač.

Jedna od tema u Francuskoj je i povratak lige na format s 18 klubova, a Kovač je rekao svoje mišljenje o tome:

“Nema razloga da ga mijenjamo. Ima dovoljno mjesta za svih 20 klubova i svi zaslužuju priliku da se bore u najvišem rangu. Rekao sam to na početku sezone. Mislim da liga mora ostati u ovom formatu. “, poručio je Kovač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI