Nevjerojatni Zubčić uzeo je srebro na Svjetskom prvenstvu! To je prva hrvatska medalja još od Ivice Kostelića!

Foto: Profimedia

Fenomenalni Filip Zubčić osvojio je prvu hrvatsku medalju u skijanju na SP-u još od 2013. i Ivice Kostelića. U paralelnom veleslalomu u Cortini d’Ampezzo uzeo je srebro.

Rekao je Zubčić u najavi Svjetskog prvenstva kako nije puno vježbao paralelni veleslalom, ali to se danas uopće nije osjetilo. Najbolji hrvatski skijaš bio je fantastičan na putu do prve medalje u karijeri.

U osmini finala skijao je protiv Nijemca Luitza. Iskoristio je to što je startao na plavoj, sporijoj stazi od crvene pa je mali zaostatak u prvoj vožnji bez problema nadoknadio u drugoj i ušao u četvrtfinale.

Tamo je bio još dominantniji, pobijedio je Amerikanca Rivera Radamusa s čak 62 stotinke u drugoj vožnji nakon što je ponovno zbog plave staze kasnio u prvoj vožnji.

Drama u polufinaluNajdramatičnije je bilo u polufinalu. Švicarac Loic Meillard koji je cijelo popodne bio dominantan iskoristio je crvenu stazu za pola sekunde prednosti ispred Filipa, no Zubčić se vratio u drugoj vožnji i za samo dvije stotinke osigurao medalju.

U finalu je skijao protiv Francuza Faivrea, prvi je startao na crvenoj stazi, bacio se na glavu i nažalost, napravio veliku grešku zbog čega je kasnio već u prvoj vožnji. U drugoj nije imao pravu šansu na sporijoj plavoj stazi i Francuz je stigao do zlata.

Unatoč tome, ovo je fantastičan uspjeh za hrvatsko skijanje. Zubčić je opet potvrdio da je u formi karijere osvajanjem prve medalje hrvatskog skijanja na SP-u još od Ivice Kostelića 2013. Kostelić je uzeo srebro u kombinaciji 2013. u Semmeringu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI