NEVJEROJATNO! Službenim automobilom dekan otišao na skup u Njemačku

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kako se doznaje, dekan zagrebačkih Hrvatskih studija Pavo Barišić na put je otišao službenim automobilom. Put ga je naveo u Njemačku gdje je prisustvao manifestaciji Paneuropski dani u Hofu. Organizaciju je provela Njemačka paneuropska unija.

Fakultet je platio dnevnice, cestarine, vinjete i gorivo, ali je dobio i kaznu koju su također platili Hrvatski studiji.

Kako navodi 24sata, očito je dekan vratio iznose.

Žarko Puhovski za 24sata kako su paneuropski dani politički skup kojeg je organizirala politička organizacija: “Iako Paneuropska unija nije politička stranka, ona je nedvojbeno politički usmjerena te se ne bavi nikakvom strukom, posebno ne onom koja je u programu Hrvatskih studija”

Naime nakon toga se postavlja se pitanje u čemu je problem? Prema fakultetskim pravilima koje je potpisao Barišić, službena putovanje se provode u sklopu obavljanja djelatnosti za fakultet kao i specifične djelatnosti visokog obrazovanja i znanosti.Također, navodi se kako put mora biti od koristi fakulteta. Tako gledajući niti jedan od ovih razloga nije opravdanje zašto bi se prisustvovalo takvom događaju.

Barišić je istaknuo kako je ovo putovanje bilo isključivo u službene svrhe te da postoje putni nalozi i da fakultet nije platio nikakvu kaznu za njega.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI