NIJE MORAO DUGO ČEKATI NA ODGOVOR: Bulj opet zagrmio prema Berošu nakon što ga je ovaj danas prozvao! Evo kako mu je uzvratio

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nije trebao dugo čekati da Miro Bulj uzvrati na današnji status na Twitteru ministra zdravstva Vilija Beroša.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš poslao je znakovitu poruku sinjskom gradonačelniku Miri Bulju na Twitteru zbog rasta broja zaraženih koronavirusom u tom gradu, što se povezuje s masovnim okupljanjima tijekom Alke i Velike Gospe.

“Od 27 novozaraženih (29.7. – 11.8.) u Sinju, u zadnja dva tjedna (od 12.8 do danas) buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. CijepiSe i poštuj mjere!”, poručio je Beroš.


Bulj je za RTL odgovorio Berošu.

“Vlada Republike Hrvatske hvali se da je u Hrvatskoj došlo nikada više turista. Prema tome, ovo je izrugivanje i stavljanje stigme na grad Sinj, dok ne računa druge gradove i druga ponašanja i kriterije. Ima mogućnost da se svi isto ponašamo, da se zabrani sve svima, ili da se dozvoli da se svi ponašamo jednako, a to ministar Beroš ne čini, a poglavito prema gradu Sinju”, rekao je Bulj.Ako se vratimo još malo unatrag, Bulj je Stožer optužio da su im ukrali Alku i Veliku Gospu te je tražio da se produlji rad kafića i do iza ponoći. Govorio je kako mladi idu preko granice u BiH na provod.
U jednoj objavi se osvrnuo i na ranije optužbe da u Sinju brojke rastu zbog organiziranih okupljanja.

“Je li Sinj kriv i za rast broja zaraženih u Zagrebu? Broj zaraženih raste i u Zagrebu, ali i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, zar su Sinjani i Alka odgovorni za to!? Hrvatska je izabrala pustiti turiste u zemlju i riskirati porast broja zaraženih kako bismo omogućili opstanak naših ugostitelja, OPG-ova i poduzetnika i ja to podržavam. Zašto je problem samo porast broja zaraženih u Sinju, čujem da Novi Zeland uvodi lockdown zbog sinjskog soja, ne bi me čudilo da Stožer uskoro to počne govoriti”, napisao je tada Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI