NOVE GLAVOBOLJE I NOĆNE MORE ZA TOMAŠEVIĆA: Od Pripuza dobio milijunsku ovrhu!

Foto: Pixsell

Zagrebački gradonačelnik vrlo je brzo shvatio koliko je teško voditi hrvatsku metropolu.

Dok se on krenuo baviti tekućom problematikom i silnim problemima s kojima se suočio,  Zagrebačkom holdingu su na naplatu počeli stizati neriješeni računi. I to prisilnim putem, jer u ponedjeljak CIOS Grupa pokreće ovrhu zbog duga od 11 milijuna kuna.

Grad Zagreb dužan je CIOS-u 11 milijuna kuna za posao obavljen još u travnju.


”Gradska uprava na sve moguće načine izbjegava poslovnu suradnju s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe te je sasvim jasno i kako princip ponašanja gradskih čelnika slijede i najodgovorniji u Zagrebačkom Holdingu, kojima je, bez obzira na dugovanja još iz travnja, a za uredno izvršene usluge, očito naloženo da se ne obraćaju C.I.O.S. Grupi sa zamolbom za počekom plaćanja”, odgovorili su iz C.I.O.S. Grupe za Dnevnik.

Zagrebački gradonačelnik  je od medije zatečen kad su ga to krenuli pitati pa je o svemu kazao:”Vjerujem da će se to sve riješiti, u svakom slučaju računi se moraju plaćati, ali nije tajna da je likvidnost Holdinga i grada otežana”, prokomentirao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

”Očekujemo od vas, kao ugovorne strane, dužnika, da zatražite sastanak ili da se pismeno očitujete i iznesete na koji način i u kojem roku ste u mogućnosti riješiti problem nastalih dugovanja te da nam izdate sredstva osiguranja plaćanja za dospjele, a nepodmirene obaveze”, piše u dokumentu do kojega je došao u Dnevnik Nove TV,  a po kojem je vidljivo da je spomenuta tvrtka od Holdinga tražila plan obročne otplate.

Nova uprava Holdinga još nije kompletirana. Naime, gradu Zagrebu nedostaje osoba za bavljenje financijama.

”Ugovori su jasni, fakture su jasne, obveze grada Zagreba su jasne i to je sve trebalo ukalkulirati prilikom preuzimanja grada Zageba. U tom smislu poduzeća će biti u pravu i to će biti dodatan dug koji će onda grad Zagreb trebati isplatiti poduzetnicima”, ističe Zvonimir Troskot iz MOST-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI