‘Oluja je etničko čišćenje, Izrael me uznemirio zbog sudjelovanja’

Gotovo svaki tjedan Zuroff na Twitteru izbacuje po jednu tešku kritiku Hrvatskoj. Tako se direktor centra ‘Simon Wiesenthal’ okomio i na svog premijera Benjamina Netanyahua jer ‘izraelski avioni sudjeluju u proslavi Oluje’. Naravno, nigdje nije dodao da su to zapravo hrvatski avioni kupljeni od izraelske vojske pa su se mnogi neinformirani kritičari neopravdano začuđavali što poslovično rezervirani Izrael službeno radi na proslavi vojno-redarstvenih akcija drugih država.

“Uznemiren sam jer avioni izraelskog zrakoplovstva lete na obilježavanju operacije ‘Oluja’ tijekom koje je Hrvatska protjerala oko 250.000 Srba iz svojih hrvatskih domova. Sve do danas nismo vidjeli sudioništvo nijedne strane države”. Zanimljivo, Zuroff nije želio kritizirati i govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u kojem je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom – kako koristi svaku prigodu za komentiranje, to mu zasigurno nije promaklo.

Izgledno je i da ga pala SAO Krajina podsjeća na Golansku visoravan, sirijsku zemlju koju pod vojnom okupacijom drži Izrael. Kako je svojevremeno negirao i genocid u Srebrenici s opaskom da su tamo ‘ubijani samo muškarci’, nisu nevjerojatne kritike onih koji smatraju kako usko surađuje sa srpskim kanalima. Podsjećamo, muslimane je oštro opominjao jer ‘Vučića nazivaju četnikom i zločincem’, te ih je usporedio s Palestincima. Draža Mihailović po njemu nije imao pošteno suđenje, a kritičari navode da je posebno blag prema zločinima Nedićevaca, nacističkih kolaboratora u Srbiji za koje ni srpski ministar obrane Aleksandar Vulin nikad nije čuo. Povijesni revizionizam očito je vođen dvostrukim mjerilima…

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI