ON KALMETI MRSI RAČUNE! Pravaš HDZ ruši u njihovoj najvećoj utvrdi: Utrka za Zadar nikad neizvjesnija

Dino Stanin/PIXSELL

Lokalni izbori sve su bliže, a tko će kako i gdje vladati u iduće četiri godine doznat ćemo za nešto više od mjesec dana.

Jedan grad i županija također će izazvati veliki interes, i rezultati će se isčekivati s nestrpljenem. Riječ je o biseru našeg turizma Zadru i Zadarskoj županiji.

A da su Zadar i zadarska županija HDZ-ove utvrde dobro je poznato svim promatračima domaće društveno-političke scene. Kad se spomene Zadar asocijacija odmaj padne na jedno ime, naravno riječ je o Božidaru Kalmeti koji već više od dva deseteljeća  što formalno, što iz sjene upravlja bivši ministar prometa.

Iako je sve donedavno u zadarskim organizacijama vladajuće stranke po pitanju Kalmete vladao zavjet šutnje u posljednje se vrijeme i iz ovog HDZ-ova ogranka mogu čuti glasine o usijanoj atmosferi i nezadovoljstvu Kalmetom i njegovim kadrovskim križaljkama koje provodi.

Premda su u stranci uvjereni kako bi bez obzira na to lokalne izbore ovdje mogli dobiti HDZ je u Zadru po prvi puta dobio ozbiljnu konkurenciju u vidu Škorinog Domovinskog pokreta, koji nosi konzervativni predznak što u ovom kraju Dalmacije i Hrvatske nije nevažno.Liječnik i agronom napadaju Kalmetine ljude

Liječnik obiteljske medinice Damir Biloglav kandidat je Domovinskog pokreta za zadarskog gradonačelnika, dok je široj javnosti relativno nepoznati agronom Nenad Klarić kandidat za župana. U Zadru je doktor Biloglav prilično zvučno ime, što u zdravstvenim, što u političkim krugovima. Naime, uz to što je liječnik obiteljske medicine on je i nekadašnji HSP-ov gradski vijećnik, a dio njegova time je i Novela Gagro kandidatkinja za zamjenicu u Zadru poznata ponajprije kao nastavnica razredne nastave.

Biloglav je nedavno došao do naslovnica lokalnih medija kad je izjavio da pacijentima nemože reći da se cijepe ili da se ne cijepe jer “nije siguran da je u ijednom slučaju 100 posto siguran”.

Hoće li uskoro na iste te naslovnice dospjeti kao pobjednik zadarskih izbora ostaje za vidjeti, no upućeni svjedoče kako nije bez potencijala i kako bi mogao šokirati HDZ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI