PA ŠTO SE TO DOGAĐA? ‘JESMO LI LJUDI ILI ZVIJERI?’ Čakovečkom gradonačelniku prijetili smrću! Jedna ga stvar dovela do suza

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač izjavio je u srijedu da su njemu i njegovoj obitelji prijetili te da se istraga s tim u vezi privodi kraju, a indicije upućuju na to da je riječ o o jednom od protukandidata koji je, kako je dodao, vodio prljavu kampanju.

To se ne smije događati

Kako je rekao Stjepan Kovač, to se ne bi smjelo događati nigdje, a barem ne u Čakovcu i Međimurju. Istraga se privodi kraju i nazire se tko mu je prijetio smrću.


„Indicije idu tome da je to jedan od protukandidata koji je stvarno vodio prljavu kampanju. Čekam ishod istrage. Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu jer su građani, usprkos ovoj prljavoj kampanji, dali najviše glasova meni”, istaknuo je.

Kovač je rekao da je tijekom kampanje otvorena i internetska stranica s koje su građanima upućivane poruke s klevetama i lažima o njemu i SDP-u.Potporu uoči drugog kruga lokalnih izbora Kovaču su u Čakovcu dali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

„U Zagrebu se  u kampanji istresa prljavština i vidi se kako se i kampanja i politika mogu učiniti prljavom. Nažalost, samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja događa se i drugdje”, rekao je Grbin i dodao da su jednom SDP-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika izbušili gume na automobilu, a drugi je u Karlovcu dobio metak kao prijetnju smrću.

„Bez obzira na sve prijetnje, mi se nećemo spustiti na taj nivo. Ostavljamo to njima na dušu, ali i policiji i državnom odvjetništvu da odrade svoj posao, pronađu one koji drugima prijete smrću, prijete njihovim obiteljima i da ih sankcioniraju”, poručio je Grbin.

Podršku je Stjepanu Kovaču dala i europaramentarka Biljana Borzan.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI