Papa kleknuo i poljubio stopala vođama zaraćene afričke zemlje

screenshot youtube Rome Report

Papa Franjo je na prijedlog canterburyjskog nadbiskupa i primasa anglikanske zajednice Justina Welbyja odobrio susret koji je zamišljen  kao duhovni, ekumenski i diplomatski pothvat.
Naime, to je prilika za one koji u ovom trenutku imaju posebno poslanje i odgovornost za razvoj Južnoga Sudana, u kojem je 2013. godine počeo krvavi građanski rat i tijekom kojeg je poginulo najmanje 400 tisuća ljudi, napomenuo je kardinal Parolin, prenosi Vatican News.
 Spomenimo kako je u tome susretu riječ o prilici za susret i pomirenje u duhu poštovanja i povjerenja
Na susretu sudjeluju članovi Predsjedništva Republike Južni Sudan; Salva Kiir Mayardit, predsjednik Republike, potpredsjednik Riek Machar i drugi. Prisutni su i članovi Vijeća Crkava Južnog Sudana zajedno s propovjednicima na tom susretu, ugandskim nadbiskupom Johanom Baptistom Odamom i predsjednikom Konferencije viših redovničkih poglavara Afrike i Madagaskara isusovcem Agbonkhianmegheom Orobatorom.
Svetom Ocu je nadbiskup Welby zahvalio na gostoprimstvo u njegovu domu i istaknuo njegovu brigu za Južni Sudan s nadom da će Duh Sveti sići na sve vođe te zemlje.
No, gesta Pape šokirala je sve prisutne. Naime, zahvaljujući svojim pomoćnicima 82-godišnji papa je  kleknuo i poljubio cipele dvojici sukobljenih vođa i nekolicini drugih ljudi u prostoriji. Kako je izgledao papin čin ljubavi, pogledajte u videu:

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI