PENAVA O ‘MINISTARSKOJ ŠUMI’: ‘Puno se krije iza te sintagme…uzak krug obitelji dobro živi od politike’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U Vinkovcima je danas i službeno Josip Dabro potvrđen za kandidata za župana Vukovarslo-srijemske županije a podršku i i svoj potpis dali su mu između ostalih i čelnik Domovisnkog pokreta Miroslav Škoro i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Gostujući u Dnevniku N1, Penava se osvrnuo na sve češće iseljavanje mještana Slavonije, a upravo to, smatra treba biti fokus koji okuplja ljude. Danas je to posebno naglasio na predstavljanju kandidature Josipa Dabre.

“Fokus ne treba biti na imenu, prezimenu i HDZ-u”, govori Penava.


Upitan je i o takozvanoj “ministarskoj šumi” koju je spomenuo i sam Dabro  koji je naveo kako se ista nalazi na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok, a gdje se navodno okuplja jedan politički milje koji odlučuje o smjerovima Slavonije. Taj pojam je poznat i Penavi.

“Puno se krije iza te sintagme. To su unutarstranačke priče u kojima nisam sudjelovao ranije”, tvrdi.

Ta površina u koncesiji je Tomislava Čuljka, a Penava govori kako istog ne smatra svemogućim, kazao je o svemu Dabro.Kada je problematika šume kadroviranja u pitanju, govori se o uskom krugu obitelji, prezimena pa se to vidi na gradskoj, županijskoj razini. Uzak krug obitelji dobro živi od politike”, ističe Penava.

Penava također smatra kako će se na lokalnim izborima HDZ i SDSS udružiti protiv njega na području Vukovarsko-srijemske županije. Ipak, ističe, i na njegovoj strani puno je Srba.

“Svima nama ovdje treba elan i promjena, jer ovaj smjer nije dobar”, zaključuje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI