PETROV OPET ‘UDARIO’ PO PUPOVCU: Neka objesi mačku o rep uvjetnu podršku ravnatelju HRT-a

Foto: Pixsell

Proteklog tjedna svjedočili smo neobičnoj situaciji prilikom rasprave o izboru glavnog ravnatelja HRT-a. Gotovo cijela oporba se ujedinila i uzurpirala govornicu Sabora te nisu omogućili daljnju provedbu sjednice. No čini se da ta  međusobna ljubav oporbe nije dugo potrajala jer su ovog tjedna uslijedile optužbe Suverenista prema ponajprije MOST-u i njegovim zastupnicima.

Božo Petrov je bio gost Newsrooma i pričao o ujedinjenju oporbe.

“Kad vidite da su izabrali, preko natječaja koji nije u skladu sa zakonom. čovjeka koji je već sad u sukbou interesa, shvatite da HDZ-u očito nedostaje kvalitetnog kadra. Iznenađujuće je da je HDZ danas transparentan, njihovi dužnosnici poptišu kod javnog bilježnika da su u sukbou interesa”, rekao je Petrov.


Komunikacija između oporbenih stranaka on tvrdi da postoji.

“Mi kada smo pokazali da je sama ovakva akcija moguća, onda možete pretpostaviti da postoji komunikacija. Postoji niz polja na kojima svi saborski zastupnici trebaju biti jedinstveni. Po meni i i saborski zastupnici koji pripadaju većini trebali razmišljati svojom glavom”, ističe.Most je, kaže, izašao dok je trajalo glasovanje jer nije htio biti u prisustvu tog ‘koruptivnog blata’.

“Milorad Pupovac ne može pobjeći od onoga što je napravio zadnja dva-tri dana. Jasno je da se ljudi od njega distanciraju, od takve politike. Dakle, ne možete trgovati i onda doći i reći “mi dajemo neku uvjetnu podršku”, ne prijatelju, ti si digao ruku, taj čovjek je izabran. Tu uvjetnu podršku možeš objesiti mačku o rep. Realno je da će taj čovjek biti četiri godine. Čovjek koji je sada hodajući sukob interesa”, kaže Petrov.

Ponavlja da svi zastupnici moraju razmišljati svojom glavom, ali da postoje određeni segmenti na kojima se treba djelovati.

“Jedno od njih je i promjena izbornog zakona i 400 tisuća potpisa koje su vladajući doslovno pregazili. Mi jesmo bili dali inicijativu da se pokrene ova akcija, ali da je inicijativa ostala samo na Mostu, to se ne bi dogodilo. Svaki put kad oni počnu kršiti proceduru i ponašati se bahato, dočekat će ih ovo”, rekao je čelnik MOST-a Božo Petrov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI