PLENKOVIĆ OPET ZNAKOVITO BRANIO BEROŠA: Komentirao najvruću temu dana, i slučaj Mamić koji je podignuo puno bure!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponedjeljak je dan za sjednicu Predsjedništva HDZ-a, a sve u svrhu priprema za lokalne izbore.

Plenković se nakon toga obratio medijima i komentirao sve aktualnosti. Prvo je dao komentar oko lokalnih izbora. Šef HDZ-a kaže da će nastojati ”da rezultati ovih izbora bude na tragu naše temeljne politike u protekle četiri godine”.

Na jednu je stvar jako ponosan

Posebno je istaknuo jednu činjenicu. Po prvi put u povijesti imamo tri kandidatkinje za županice, u Požeško-slavonskoj, Karlovačkoj i Istarskoj županiji”, kaže Plenković.

Komentirajući molbu Zorana Mamića da svoju zatvorsku kaznu odsluži  Plenković je rekao: “Ministarstvo pravosuđa je dalo priopćenje. Ja se slažem s tim, nemam što dodati.Nakon tragedije u Novoj Gradišci i smrti dvoipologodišnje Nikol uslijedili su napadi na socijalne radnice, posljednja dva slučaja zbila su se u Kaštelima i Đakovu. Premijer je sve oštro osudio i dodao da su socijalni radnici službene osobe koje rade vrlo važan posao.

Prokomentirao je odluku Uefina Izvršnog odbora da se igračima, koji će igrati u klubovima koji bi mogli nastupiti u zatvorenoj ligi, zabrani nastup na svjetskim i europskim prvenstvima.

“Razgovarao sam s čelnicima HNS-a, protiv toga smo i oni i mi. Takva ekskluzivna liga imala bi negativne reperkusije za one koji nisu o tome. To se smatra ozbiljnim problemom. Mi smo na tragu stava da tako nešto nije ni korisno ni dobro. Kad sam ranije pratio nogomet, bilo je ovakvih inicijativa pa nisu zaživjele. Sigurno smo za sustav koji će omogućiti da nogomet bude dostupan svima i najpopularniji sport, da i Hrvatska ostvaruje na natjecanjima zapažene rezultate. Ako se ta liga zatvori, postane europski nogometni NBA, to u cijelosti mijenja kompetitivni duh koji postoji danas”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na situaciju u zdravstvu, i prijedlog reformi koji predlaže resorni ministar Beroš, uz opasku da je njegova Vlada puno učinila za zdravstvo.

”Da vi sad pogledate koje smo zakone u području zdravstva donijeli vidjeli bi da radimo na tome”, kaže Plenković.

Poslao jako zanimiljivu poruku

“I Beroš i Marić su našli rješenje za veledrogerije, i sad se opet otvorila nova tema zdravstva koja traje već 30 godina. Apsolutno sam za reformu zdravstva, ali to nisu samo veća izdvajanja, nego treba vidjeti kako sve funkcionira, ustanove, javna nabava, kako spojiti bolnice… Pokazali smo koliko država može napraviti za zdravlje naših sugrađana, nismo došli na rub zbog covid pacijenata, nismo ostali bez zaštitne opreme, lijekova… Beroš se bavio sto posto tim temama.

Što se tiče rashodne strane, treba vidjeti kako ti dugovi nastaju, to je ključ. Reforma zdravstva može uspjeti samo ako baš svi sudionici u tome participiraju sa željom da se pitanje riješi.

Novinare je zanimalo znači li ta činjenica i da da ravnatelji koji nisu uspješni u vođenju svojih bolnica neće moći nastaviti s tim poslom?

”Da, svi, baš svi”, jasan je u svojoj poruci premijer.

Situacija s veledrogerijama je takva identična već godinama tko god bio na vlasti,” kazao je Plenković za kraj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI