RADIĆ NIKAD ŽEŠĆE I OŠTRIJE O PLENKOVIĆU: ‘Neka dovede te ljude u Vukovar pa da vidi kako će se provesti’

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić gostovao je u emisiji Bujica na Z1 televiziji gdje je komentirao aktualna politička zbivanja.

Radić je bio vrlo kritičan i žestok prema premijeru Andreju Plenkoviću za kojeg je rekao kako “stvara dojam da je u državi sve krasno, sigurno, a u stvarnosti, mi smo kao država potonuli, na svim nivoima i po svim parametrima”.

Problem vidi i u HDZ-ovim koalicijskim partnerima.


“Svi Hrvati će se složiti da je Domovinski rat temelj naše države. Tako razmišlja svatko tko hrvatski diše, no, nama je potpredsjednik Vlade Boris Milošević, čovjek koji to nikada neće reći”, rekao je Radić, koji je od prvoga dana bio uključen u obranu Hrvatske, a u Domovinskom ratu je izgubio strica i oca.

Borba za Vukovar

“Plenković potpredsjednika Miloševića i slične, vodi na Oluju, u Knin, Grubore… Sada, kada se bore na izborima u Vukovaru, neka tamo odvede sve te ljude, pa da vidimo koliko će glasova dobiti”, dodaje Radić.

Smatra kako se u ovoj kampanji Vukovar više gotovo nigdje i ne spominje, “osim kada perfidno pokušavaju Ivana Penavu optužiti da je sadio lješnjake”.“HDZ zna da je njima Vukovar de facto izgubljena bitka i sada tu činjenicu pokušavaju gurnuti pod tepih, da se njihov poraz više ne spominje. Ivan Penava će biti gradonačelnik Vukovara i u slijedećem mandatu, usprkos svim prijetnjama i riječima Andreja Plenkovića da mi nećemo nikada, nigdje doći na vlast”, tvrdi Radić.

Posebno se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i SDSS-a.

“Oni će 16. svibnja vidjeti što narod misli o toj njihovoj koaliciji. Ako je Plenković baš takav frajer, ako ima koalicijske partnere kakve ima, neka ide s njima svuda na izbore, to je nešto najnormalnije. Međutim, neće oni ići otvoreno, oni to rade skriveno… Dobro znamo da po svim selima oko Vukovara, s većinskim srpskim stanovništvom, lobiraju da se glasa za HDZ”, dodaje Radić.

Ispričao se javnosti

Zamjenik predsjednika DP-a upozorio je u emisiji i na katastrofalno stanje vanjskih poslova.

“Moram se najprije ispričati sveukupnoj javnosti jer sam i ja bio jedan od onih koji je rekao da bih Plenkovića podržao za ministra vanjskih poslova. No, vidimo kakva je situacija, kako nam država stoji, kako se osjeća narod i kakve imamo saveznike, jasno je da on to nije zaslužio. Dobro znamo da vanjske poslove u stvarnosti vodi Andrej Plenković, iako je Grlić-Radman nominalno ministra vanjskih poslova. Pogledajte položaj Hrvata u Vojvodini. Hrvatski veleposlanik u Beogardu, Hidajed Biščević, nije u godinu i pol dana primio Tomislava Žigmanova. U Bosni i Hercegovini imamo Hrvate koji su na rubu opstanka. U Crnoj Gori smo izgubili zastupnika u Skupštini. Imamo sluganski odnos prema Europskoj komisiji, prema Njemačkoj i Francuskoj”, objašnjava Radić.

“Najniža točka”

Hrvatska je doživjela povijesno najnižu točku ugleda u svijetu, smatra Mario Radić, koji dolazi iz gospodarstva, pa poznaje situaciju.

“Oni se izvlače na covid krizu, no, to im baš i ne prolazi. Mi jednostavno nemamo nikakav temelj za gospodarski oporavak i razvoj. Proučio sam Plenkovićev plan nacionalnog oporavka i rekao bih da je to sastavak na nivou djeteta iz šestog razreda osnovne škole”, rekao je.

“Srbija nas je prestigla”

Kao primjer jednog od najnesposobnijih ministara u Plenkovićevoj vladi, zamjenik predsjednika DP-a naveo je ministra obrane iz Vinkovaca, Marija Banožića.

“Pomoćnika ministra obrane za logistiku nije primio skoro godinu dana, čak niti na kavu… To nam sve govori o čovjeku koji nikada u životu ništa nije radio. Banožić je na mjesto ministra obrane došao igrom slučajnosti, a sa puškom i sa obranom ima veze utoliko što je bio lovočuvar u nekoj šumi. Nas je prestigla Srbija prije dva-tri mjeseca i to su zaključci relevantnih stručnih časopisa. Prestigli su nas po prvi puta nakon ’95. i sada smo u podređenom vojnom položaju, u odnosu na Srbiju,” upozorio je Radić.

“Da smo htjeli biti, mi bismo bili na vlasti,” tvrdi najbliži suradnik Miroslava Škore.

“No, mi sa ovakvom vlašću i ovakvim načinom vladanja ne želimo imati veze. Svi govore da su ovo komunalni izbori, jednim dijelom i jesu, ali ima tu i mnogih drugih, nama važnih tema i elemenata. Kakvi bi mi to bili ljudi da sada koaliramo sa HDZ-om ili SDP-om?! Mi ne koaliramo ni sa HSLS-om, Reformistima, ne daj Bože – SDSS-om i sličnim strankama. Pa, to su stranke koje su nas dovele do situacije u kojoj jesmo”, smatra Radić.

“Način vladavine Andreja Plenkovića Hrvatskom, najusporediviji je s vremenom vladavine Khuena Hédervárya,” rezolutan je Radić.

“Najgore od svega je što su uspjeli uvjeriti narod da promjene nisu moguće,” upozorava DP-ovac.

“Naravno da se stvari mogu promijeniti na bolje, ja sam u to uvjeren! Postoje izbori, na izborima se uzme olovka i zaokruži se Domovinski pokret. Jedan od HDZ-ovih slogana za ove izbore glasi ‘Sad je bitno’, a to je nešto u čemu bi se s njima mogao složiti. Sad je bitno da se pošalje jasna poruka kako ovakav način vladavine, ovaj konglomerat krađe, lopovluka i rođaštva više ne prolazi. Pogledajte, primjerice, Zadar, mislim da u tom gradu čak i onaj koji skuplja opuške po cesti, ako nije član HDZ-a, ne može biti zaposlen na tom mjestu! Takvih gradova u Hrvatskoj je masa i narod je u strahu. A nema razloga da bude u strahu”, tvrdi Radić.

“HDZ podržava BM365”

Što se tiče kandidature Miroslava Škore za mjesto gradonačelnika Zagreba, Radić kaže kako je Škoro predsjednik stranke i gradske organizacije.

“Škoro će trčati tu utakmicu, odlučio se staviti u službu naroda, politike i treba izlaziti na svake izbore. A glede “dušebrižništva”, zamislite kako bi bilo da mi sad pričamo da Nikola Mažar ne bi trebao ići u Vukovar, jer će sigurno izgubiti? Ili Davor Filipović, od kojega HDZ u ovome trenutku zapravo odustaje i potajno podupire Jelenu Pavičić Vukičević“, smatra Radić.

“Postoji anketa u kojoj alibi kandidat HDZ-a odjedanput skoči za 6, 7 posto nakon izjave o tvornici cjepiva protiv raka. Oni dobro znaju po svim tim anketama da je Škoro, nažalost, drugi u Gradu Zagrebu. Ja bih reako još uvijek drugi, jer mi mislimo pobijediti u Gradu Zagrebu, Škoro jedini ima potencijal da pobijedi Tomaševića, a sva ta silina napada koji ide na nas, rezultat je njihove realne spoznaje kako tko stoji”. rekao je.

Mario Radić ne vjeruje Tomislavu Tomaševiću. “Volio bih da Tomislav Tomašević kaže je li ikada posadio neko drvo, zna li on to uopće napraviti? Da bi bio zelen, ne moraš se tako zvati, nego nešto konkretno napraviti po tom planu. S druge strane, to je jedna maska tog ‘novog zelenog’. Kada Plenković HDZ gura ulijevo i kada između HDZ-a i SDP-a nestaju razlike, onda je vrlo bitno da se stvori neka ljevija opcija, pa da oni opet budu neki centar”, smatra Radić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI