SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! PUCA KOALICIJA: Plenković zbog Pupovca primio prijetnju

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dok premijer Andrej Plenković nastoji izgladiti odnose sa SDSS-ovim liderom Miloradom Pupovcem, oko njega niču novi problemi i otkazuju se suradnje, pa se tako javio i Branimir Glavaš tvrdeći da njegova stranka od Pupovca zahtijeva da se ispriča za izjavu kojom je Hrvatsku izjednačio s NDH, proglasivši je na taj način ustaškom državom. Kako navodi Glavaš, ne dođe li do isprike, njegova stranka preispitat će odluku o ostanku u vladajućoj koaliciji.

”Mislim da je to krajnje licemjerno od gospodina Pupovca, sam se doveo u tu poziciju, i mislim da se mora imati hrabrosti ispričati”, mišljenja je predsjednik HDSSB-a, koji je najavio i sjednicu Glavnog odbora svoje stranke koja bi se trebala odviti u idućih 15 dana, nakon čega će odlučiti o tome što dalje. ”HDSSB ne može sjediti u koalicijskoj Vladi u kojoj jedan od koalicijskih partnera Republiku Hrvatsku uspoređuje s ustaškom NDH. I dalje očekujemo ispriku ili ćemo i mi donijeti odluku u idućih 10-15 dana hoćemo li ostati u takvoj koaliciji”, izjavio je Glavaš, dodajući da od Plenkovića kao ozbiljnog i odgovornog političara očekuje da brani interes i ustavni poredak Republike Hrvatske.

“Ne može olako prelaziti preko takvih teških kvalifikacija koje je gospodin Pupovac iznio proteklih dana te ga i dalje trpjeti u koaliciji. Ili isprika, ili odluka kako dalje”, dodao je Glavaš te istaknuo kako, unatoč tome što je HDSSB manjinska stranka u vladajućoj koaliciji, nisu ničiji “žetončići” s kojima će se netko potkusurivati. Uz to, Glavaš naglašava kako je Pupovca smatrao ozbiljnim i odgovornim političarom koji će shvatiti da je pretjerao.

“Čudi me da nije to shvatio i danas se ispričao hrvatskoj javnosti”, rekao je Glavaš, koji procjenjuje da SDSS kalkulira i da će odabrati najpovoljniji trenutak kada napustiti vladajuću koaliciju.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI