ŠKORO DOBIVA PRILIKU! ‘U slučaju gubitka, Domovinski pokret dobiva težak udarac od kojeg će se teško oporaviti’

Davor Pongracic/Cropix

Smrt Milana Bandića iznenadila je mnoge te zapravo gledajući s političke strane unijela je ogroman nemir i kaos pred lokalne izbore.

Iako su mnogi zazivali kako će uspjeti pobijediti najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika, ipak takva ima se prilika nije pružila i sada će glavni grad Hrvatske nakon više od 20 godina imati novo lice na čelu.

Politički analitičar Tomislav Stipić prokomentirao je novonastalu situaciju na području izbora za gradonačelnika Zagreba.

Stipić smatra kako u ovom trenutku na gubitku je definitivno Tomislav Tomašević koji je cijelu svoju kampanju bazirao na preminulom gradonačelniku i njegovom načinu vođenja grada.

Iza toga Stipić ističe kako bi HDZ sa svojim kandidatom Davorom Filipovićem mogao biti drugi najveći gubitnik na ovim izborima jer tkz. “plasiranje laboratorijskog kandidata” može se itekako obiti o glavu.S druge strane, smatra da predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima sada veće šanse da sjedne na mjesto gradonačelnika Zagreba. Ističe kako Škoro ipak nije imao hrabrosti boriti se protiv Bandića jer je već izgubio dva puta izbore i u slučaju trećeg gubitka na ovako važnim lokalnim izborima, to bi jedino moglo značiti kako će stranka doživjeti jako težak udarac.

Za kraj politički analitičar ističe kako Vesna Škare Ožbolt i Joško Klisović imaju povećane šanse. Za Škare Ožbolt tvrdi kako je staro lice na političkoj sceni, radila je u Uredu predsjednika Franje Tuđmana te je bila ministrica. Za Klisovića ističe kako pokazao kompetentnom osobom iako nije prirodno percipirao ulogu gradonačelnika.

Također smatra kako se će se u drugom krugu pronaći Tomašević i Klisović, unatoč tome što je lider platforme Možemo! kampanju isključivo gradio na pokojnom Milanu Bandiću. U tom slučaju, HDZ bi vrlo lako mogao podržati Tomaševića za gradonačelnika Zagreba jer u protivnom pobjeda Klisovića bi SDP-u značilo jako puno u ovoj situaciju te bi nakon toga spremnije mogli očekivati dobar rezultat na parlamentarnim izborima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI