SVE JE U BROJCI DESET: Plenković dao zanimljiv odgovor oko obnove Zagreba! Komentirao i temu koja trese Hrvatsku

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U HDZ-ovoj središnjici na Trgu žrtava fašizma, održava se sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Novinare je najviše zanimalo što se napravilo oko obnove potresom razrušenog Zagreba. Plenković je to prokomentirao kazavši da su obavili sve potrebno kao i razgovore s bankama, a cijeli proces trajat će jako dugo.

OBNOVA NAKON ZAGREBAČKOG POTRESA


Osvrnuo se na kritike na obnovu Zagreba godinu dana nakon potresa Plenković i pobrojao sve što je Vlada napravila na tom planu.

“To je proces koji će trajati dugo, godinama, to nije sporno, minimalno 10 godina obnove, problem je što je posebno stradala stara jezgra. Svi resori i sve institucije će nastaviti raditi na obnovi Grada Zagreba”, rekao je.Dodao je da će se raditi na tome da sve bude pravno čisto.

O tome koliko je i jeli zadovoljan donesenim Zakonom o obnovi premijer je istaknuo da je zakon doživio potporu gotovo svih zastupnika.

“To je proces, i to sve u kontekstu pandemije covida-19, ali nema zakona koji se ne može poboljšavati”, rekao je Plenković.

VRUĆA TEMA ZA PREMIJERA

Komentirao je također vruću temu, stanje u pravosuđu nakon najnovijih događaj i prozivki Zdravka Manića prema sucima koje je optužio za primanje mita i teško ih je kompromitirao.

“Sigurno za sadašnju situaciju u pravosuđu nije kriv HDZ, Vlada ili aktualno vodstvo HDZ-a. Suce u Hrvatskoj ne bira Vlada, ni Sabor, nego Državno sudbeno vijeće, to je činjenica. Ako postoje sumnje ili indicije da je netko korumpiran ili se ne ponaša suprotno kodeksu onda taj treba odgovarati”, kazao je premijer Plenković.

Zbog situacije s novim valom pandemije koronavirusa sve se više postavlja pitanja oko održavanja lokalnih izbora i njihove moguće odgode, Plenković je to odlučno odbacio i kazao je da je datum izbora poznat i ostaje isti, 16. svibnja.

TERMIN LOKALNIH IZBORA NIJE UPITAN

Upitan o mogućoj odgodi lokalnih izbora rekao je da se to neće dogoditi i da će izbori biti 16. svibnja kako je i predviđeno i najavljeno.

“Nastojimo osigurati cjepiva koja su verficirana cjepiva od strane Europske agencije za lijekove. O varijanti da se nabavi i neko drugo cjepivo, ne vidim nikakav problem”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje o mogućnosti nabavke kineskog cjepiva za hrvatsko tržište.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI