TAJANSTVENA, UTJECAJNA, MOĆNA! Najuspješnija žena u hrvatskom biznisu upravlja imovinom od 212 milijuna eura

Foto: Ericsson Nikola Tesla/Facebook

Gordana Kovačević menadžerica je i uspješna poslovna žena i predsjednica tvrtke “Ericsson Nikola Tesla” u sklopu koje upravlja imovinom vrijednom 212 milijuna eura.

Tvrtka broji više od 2000 zaposlenih i ostvaruje promet od 1,6 milijardi kuna te 117 milijuna kuna dobiti.

Poslovni tjednik Lider je godinama Gordanu Kovačević proglašavao najuspješnijom ženom u hrvatskom biznisu. Njezin je uspjeh daleko značajan zato što Kovačević uspjehe niže u IT sektoru u kojem je zaposleno 80 posto muškaraca.


Osim što je predsjednica velike tvrtke, još od siječnja 2005. godine Kovačević obnaša dužnost predsjednice Nadzornog odbora kompanije kćeri u susjednoj Bosni i Hercegovini te kompanije kćeri Ericsson Nikola Tesla Servisi u Hrvatskoj.

Diplomirala je i magistrirala na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a profesionalnu karijeru započela je u nekadašnjem poduzeću Nikola Tesla. Kao vrhunska stručnjakinja i menadžerica vodila je niz složenih telekomunikacijskih projekata kako na domaćim tako i na inozemnim tržištima, a vodila je ujedno i najveće linijske organizacije unutar te kompanije.Kada je 1995. Ericsson došao u Hrvatsku, kompanija je postala dio te korporacije, a Gordana Kovačević potpredsjednica Ericssona Nikola Tesla, ali i potpredsjednicom Ericssonove tržišne jedinice za Srednju Europu.

U isto je to vrijeme obnašala funkciju direktorice Centra za komunikacijska rješenja i podršku prodaji, a kroz karijeru se prema službenoj biografiji bavila strateškim menadžmentom, restrukturiranjem kompanije i razvojem poslovanja.

“Na tom putu, njena inovativnost i originalan pristup bili su dio njenog osobnog doprinosa lokalnoj i globalnoj organizaciji što je prepoznato kroz Ericssonove centre izvrsnosti koji su, kao njena ideja, najprije implementirani u Hrvatskoj, a nakon toga u cijeloj korporaciji.

Na Sveučilištu Columbia Graduate School of Business, završila je program kojim se osposobljavaju najviše pozicionirani menadžeri u korporaciji Ericsson”, piše u biografiji ove uspješne poslovne žene koja je krajem 2019., godine dobila posebno priznanje za ukupan doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI