‘TO IMA SAMO KOD SRBA NESRETNIKA!’ Srbi bijesne zbog koncerta Crvene jabuke u Beogradu, oglasila se i srpska premijeka i nogometaš Crvene Zvezde

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Znamo da u Srbiji ponekad vrijede posebna pravila, pa čak i u ovoj koronakrizi i pandemiji koja  je i dalje prisutna i a brojke zaraženih opet u nama susjednoj državi rastu a na snazi su nravno i posebne epidemološke mjere.

No to ništa nije spriječilo da se u Beogradu održi jedan glazben događaj.

“Crvena jabuka” je u utorak održala drugi po redu koncert glavnom gradu Srbije u dvorani Kombank uz pridržavanje epidemioloških mjera nakon što je isti, zbog pooštrenih mjera koje su trajale tijekom vikenda s 07. ožujka pomaknut na 8. i 9. ožujak.

Iako je frontmen Dražen Žerić Žera izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama, tamošnji mediji pišu kako “mnogim građanima Srbije nije jasna činjenica da se koncerti uopće održavaju u vrijeme kada epidemiolozi zahtijevaju najoštrije mjere kako bi suzbili novi nalet broja zaraženih.”

“Je l’ se vi šalite s nama? Kombank dvorana večeras?”, napisala je korisnica društvene mreže Twitter, koja je podijelila video s koncerta.“Ovo je uvreda i nepoštovanje prema svim liječnicima”, “Prijatelji iz Slovenije i dalje misle da ih zezam kada kažem da u Srbiji sve radi normalno i da ljude (stoku) boli uvo za pandemiju. Smiju se u fazonu – ma daj to nigdje na svijetu nema! Ima kod Srba nesretnika”, “Da se ja pitam, sad bi im taj koncert trajao dva tjedna i nitko u međuvremenu ne bi izašao iz sale. Pa neka pjevaju!”

“Je li u zemlji Srbiji ikada bilo nešto normalno? Svi znamo da je odgovor ne, pa što je čudno?”, komentirali su ljudi dalje. O svmeu se zgrožen viđenim oglasio i nogometaš Crvene Zvezde Radovan Pankov.

”Inače nemam običaj, a i tko sam ja da se oglašavam zbog ovakvih stvari, ali sam žestoko revoltiran i ljut ovog puta i morao sam iznijeti svoje mišljenje. Koncert Crvene jabuke u Kombank areni uz prisutnost publike se dopušta i pritom mediji šute, a navijači na nogometnim utakmicama se zabranjuju. Tuga, užas i velika sramota”, napisao je Pankov na svom Twitter profilu.

Oglasila se i srpska premijerka Ana Brnabić i to najavljujući nove, strože mjere  kojima će se zabraniti održavanje svih koncerata, javio je B92.

‘To je suprotno svim pravilima i mjerama i tražit ćemo da organizatori budu kažnjeni. To nije kazališna predstava ili neki kulturni događaj”, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI